Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Κανόνες και Νόμοι Θεραπείας από τον Ντουάλ Κουλ

Αυτοί οι κανόνες και οι νόμοι έχουν δοθεί από τον Ντουάλ Κουλ μέσω της Αλίκης Μπέιλη στο βιβλίο της
"Esoteric Healing" (Εσωτερική Θεραπευτική) που γράφτηκε τη δεκαετία του 1930.
Δεν χρειάζεται να τα μάθει κάποιος απ' έξω απλά να τα συμβουλεύεται πότε πότε.
Δεν έχει σημασία εάν τους κατανοείτε ή όχι. Το να τους διαβάσετε είναι μια ενεργοποίηση από μόνη της.
Θα πρότεινα να τους διαβάσετε 2-3 φορές για καλύτερη κατανόηση τους ή να τους χρησιμοποιήσετε έναν τη φορά για διαλογισμό πάνω στο νόημα τους.ΝΟΜΟΣ I
Κάθε ασθένεια είναι αποτέλεσμα αναστολής της ψυχικής ζωής και αυτό αληθεύει για όλες τις μορφές σ' όλα τα βασίλεια. Η τέχνη του θεραπευτή συνίσταται στην αποδέσμευση της ψυχής, έτσι ώστε η ζωή να μπορεί να ρέει διά του αθροίσματος των οργάνισμών που συνιστούν κάθε ιδιαίτερη μορφή.

ΝΟΜΟΣ II
Η Ασθένεια είναι προϊόν τριών επιδράσεων και υπόκειται σ΄ αυτές :πρώτο, το παρελθόν του ανθρώπου, για το οποίο πληρώνει το τίμημα αρχαίων λαθών, δεύτερο, η κληρονομιά του, κατά την οποία μερίζεται με όλο το ανθρώπινο γένος εκείνα τα μολυσμένα ρεύματα ενέργειας που είναι ομαδικής προέλευσης, τρίτο, μερίζεται με όλες τις φυσικές μορφές εκείνο που ο Κύριος της Ζωής επιβάλλει στο σώμα Του. Oι τρεις αυτές επιδράσεις ονομάζονται ο: "Αρχαίος Νόμος Μερισμού του κακού". Αυτός πρέπει να δώσει κάποτε την θέση του στο νέο εκείνο «Νόμο του Αρχαίου Επικρατούντο Καλού» που υπόκειται σε όλα όσα έκανε ο Θεός. Αυτός ο νόμος πρέπει να έλθει σε δραση απο την πνευματική θέληση του ανθρώπου.

ΚΑΝΟΝΑΣ 1
Ο θεραπευτής ας εκγυμνασθεί να γνωρίζει το εσώτερο στάδιο της σκέψης ή επιθυμίας εκείνου που ζητά τη βοήθειά του. Ετσι μπορεί να γνωρίσει την πηγ από την οποία έρχεται η ενόχληση. Ασ συσχετίσει το αίτιο και το αποτέλεσμα και ας γνωρίσει το ακριβες σημείο απ' το οποίο μπορεί να έλθει ανακούφιση.

ΝΟΜΟΣ III
Οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα της βασικής επικέντρωσης της ζωικής ενέργειας του ανθρώπου. Από το πεδίο εστιάζονται αυτές οι ενέργειες προέρχονται οι καθοριστικές εκείνες συνθήκες που προκαλούν κακή υγεία και οι οποίες συνεπώς εκδηλώνονται σαν ασθένεια ή σαν απαλαγή απ' την ασθένεια.

ΝΟΜΟΣ IV
Η Ασθένεια, φυσική και ψυχολογική, έχει τις ρίζες της στο καλό, το ωραίο και το αληθινό. Είναι μια παραμπρφωμένη αντανάκλαση των θεϊών δυνατοτήτων. Η παρεμποδιζόμενη ψυχή που επιδιώκει την πλήρη έκφραση κάποιου Θείου χαρακτηριστηκού ή της εσώτερης πνευματικής πραγματικότητας, προκαλεί μέσα στην ουσία των περιμβλημάτων της ένα σημείο τριβής. Σ' αυτό το σημείο εστιάζονται τα μάτια της προσωπικότητας και αυτό οδηγεί σε ασθένεια. Η τέχνη του θεραπευτή αφορά την ανύψωση των προς τα κάτω εστιασμένων ματιώνστην ψυχή, το Θεραπευτή μέσα στην μορφή. Τότε ο πνευματικός ή τρίτος οφθαλμόςκατευθύνει τη θεραπευτική δύναμη και όλα έχουν καλώς.

ΚΑΝΟΝΑΣ 2
Ο θεραπευτής πρέπει να αποκτήσει μαγνητική αγνότητα διά της αγνότητας της ζωής. Πρέπει να επιτύχει τηδιασκορπίζουσα εκείνη ακτινοβολία που φανερώνεται σε κάθε άνθρωπο ο οποιός έχει συνδέσει τα κέντρα στην κεφαλή. Οταν το μαγνητικό αυτό πεδίο εδραιωθεί, εκπέμπεται επίσης η ακτινοβολία.

ΝΟΜΟΣ V
Δεν υπάρχει τίποτε παρά ενέργεια, γιατί ο Θεός είναι Ζωή. Δύο ενέργειες συναντώνται στον άνθρωπο, όμως άλλες πέντε είναι παρούσες. Για καθεμία βρίσκεται ένα κεντρικό σημείο επαφής. Η διαμάχη αυτών των ενεργειών με τις δυνάμεις και των δυνάμεων μεταξύ τους προκαλεί τις σωματικές ασθένειες του ανθρώπου. Η σύγκρουση της πρώτης και της δεύτερης μένει επι αιώνες ωσότου προσεγγισθεί η βουνοκορφή - η πρώτη μεγάλη βουνοκορφή. Η μάχη μεταξύ των δυνάμεων δημειουργεί όλες τις ασθένειες, όλα τα δεινά και τους σωματικούς πόνους που ζητούν αποδεσμευσή στο θάνατο. Οι δύο, οι πέντε και έτσι οι επτά συν εκείνο που παράγουν, κατέχουν το μυστικό. Αυτός είναι ο πέμπτος Νόμος της Θεραπείας μέσα στον κόσμο της μορφής.

ΚΑΝΟΝΑΣ 3
Ας συγκεντρώσει ο θεραπευτής την αναγκαία ενέργεια μέσα στο απαιτούμενο κέντρο. Ας ανταποκριθεί αυτό το κέντρο στο κέντρο που έχει ανάγκη. Ας συγχρονισθούν τα δύο και μαζί ας αυξήσουν τη δύναμη. Ετσι η αναμένουσα μορφή θα ισορροπήσει στο έργο της. Έτσι τα δύο και το ένα, υπό ορθή διευθυνσή, θεραπεύουν.

ΝΟΜΟΣ VI
Όταν οι δομιτικές ενέργειες της ψυχής είναι ενεργές στο σώμα, τότε υπάρχει υγεία, καθαρή αλληλεπίδραση και ορθή δραστηριότητα. Όταν οι δομητέςείναι οι σεληνιακοί κύριοι και εκείνοι που εργάζονται υπό τον έλεγχο της σελήνης και την προσταγή του κατώτερου προσωπικού εαυτού, τότε έχετε ασθένεια, κακή υγεία και θάνατο.

ΝΟΜΟΣ VII
Όταν η ζωή ή ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη και μέσω ορθής κατεύθυνσης στην καταστάλαξή της (το συγγενικό αδένα), τότε η μορφή ανταποκρίνεται και η κακή υγεία εξαφανίζεται.

ΚΑΝΟΝΑΣ 4
Μια επιμελής διάγνωση της ασθένειας, βασισμένη στην εξακρίβωση των εξωτερικών συμπτωμάτων, θα απλοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει γνωστό το ενεχόμενο όργανο κι έτσι απομονωθεί, το κέντρο του αιθερικού σώματος που βρίσκεται σε στενη σχέση μαζί του, χωρίς να παραμελούνται οι συνήθεις, βελτιωτικές, ιατρικές ή χειρουργικές μέθοδοι.

ΝΟΜΟΣ VIII
Η Ασθένεια και ο θάνατος είναι το αποτελέσμα δύο ενεργών δυνάμεων. Η μία είναι η θέληση της ψυχής που λέει στο οργανό της: Αποσύρω την ουσία. Η άλλη είναι η είναι η μαγνητική δύναμη της πλανητικής ζωής, που λέει στη ζωή μέσα στην ατομική δομή: Η ώρα της επαναπορρόφησης έφτασε. Γύρισε σε μένα. Ετσι, κάτω από τον κυκλικό νόμο δρουν όλες οι μορφές.

ΚΑΝΟΝΑΣ 5
Ο θεραπευτής πρέπει να επιδιώξει να συνδέσει την ψυχή του, την καρδιά του, τον εγκεφαλό του και τα χέρια του. Έτσι μπορεί να διαχύσει τη ζωτική θεραπευτική δύναμη στι πάσχοντα. Αυτή είναι μαγνητικό έργο. Θεραπεύει την ασθένεια ή επαυξάνει την κακή κατάσταση, ανάλογα με τη γνώση του θεραπευτή.

Ο θεραπευτής πρέπει να επιδιώξει να συνδέσει την ψυχή του, το εγκεφαλό του, την καρδιά του και την αυρική εκπόρευση. Ετσι μπορεί η παρουσία του να τροφοδοτήσει την ψυχική ζωή του πάσχοντα. Αυτό είναι έργο ακτινοβολία. Τα χέρια δε χρειάζονται. Η ψυχή επιδυκνύει τη δύναμη της. Η ψυχή του πάσχοντα ανταποκρίνεται με την ανταπόκριση της αύρας του στην ακτινοβολία της αύρας του θεραπευτή, που είναι πλημμυρισμένη από ψυχική ενέργεια.

ΝΟΜΟΣ IX
Η Τελειότητα ελκύει την ατέλεια στη επιφάνεια. Το Αγαθό απομακρύνει το κακό από τη μορφή του ανθρώπουσε χρόνο και χώρο. Η χρησιμοποιούμενη μέθοδος από το Τέλειο Ον κι αυτή που χρησιμοποιείται από το Αγαθό είναι η αβλάβεια. Αυτή δεν είναι αρνητικότητα αλλά τέλεια ισσοροπία, μία πλήρης άποψη και θεία κατανόηση.

ΚΑΝΟΝΑΣ 6
Ο Θεραπευτής και η θεραπευτική ομάδα πρέπει να διατηρούν τη θέληση συγκτατημένη. Δεν είναι η θέληση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, αλλά η αγάπη.

ΝΟΜΟΣ X
Ακροάσου, ω Μαθητή, την κλήση που φτάνει απ τον Υιο στη Μητέρα και έπειτα υπάκουσε. Η Λέξη εκφέρεται ότι η μορφή υπηρέτησε το σκοπό της. Η αρχή του νου οργανώνεται τότε κι έπειτα επαναλαμβάνει τη Λέξη. Η αναμένουσα μορφή ανταποκρίνεται και απορρίπτεται. Η ψυχή στέκει ελεύθερη.

Ανταποκρίσου, ω Εγειρόμενε, Ανατέλλων, στην κλήση που φθάνει μέσα στην σφαίρα της υποχρέωσης, αναγνώρισε την κλήση που προβάλλει από το Άσραμ ή από την Αίθουσα Συμβουλίου όπου αναμένει ο ίδιος ο Κύριος της Ζωής. Ο Ήχος εκπέμπεται. Η ψυχή και η μορφή πρέπει να απαρνηθούν την αρχή της ζωής και να επιτρέψουν στην Ενάδα να σταθεί ελεύθερη. Η ψυχή ανταποκρίνεται. Η μορφή τότε διασπά τη σύνδεση. Η Ζωή είναι πια ελεύθερη, κατέχοντας την ποιότητα της συνειδητής γνώσης και τον καρπό όλης της εμπειρίας. Αυτά είναι τα δώρα του συνδυασμού της ψυχής και μορφής .

Σημείωση: Ο τελευταίος νόμος είναι η έκφραση ενός νέου νόμου που αντικαθιστά το Νόμο του Θανάτου και που αναφέρεται σ΄ εκείνους που βρίσκονται στα τελευταία στάδια της Ατραπού της Μαθητείας και στα στάδια της Ατραπού της Μύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου