Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Γιατί συγχώρεση?

Αγαπημένοι,

Αν θέλουμε βαθειά ικανοποίηση και ειρήνη στην καθημερινότητα μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να ξεκαθαρίσουμε και να ελευθερωθούμε από τα δεσμά του παρελθόντος.
Αυτό δεν σημαίνει ανασκοπούμε ξανά και ξανά το παρελθόν αλλά το αντίθετο. Μπορούμε να ελευθερωθούμε από παλιά συναισθήματα, απωθημένα, θυμό, πεποιθήσεις και αισθήματα ενοχής, και από ότι μας «βαραίνει».
Ο καλύτερος τρόπος για να το κατακτήσουμε αυτό είναι η συγχώρεση.
Να συγχωρέσουμε τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας.
Ίσως όμως να μην είναι εύκολο να το καταφέρουμε μόνοι μας αυτό.
Μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια και καθοδήγηση από την Εσωτερική Σοφία, τον Ανώτερο Εαυτό μας, ή από την Ύπαρξη.
Η συγχώρεση είναι ίσως η δυσκολότερη εργασία που μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε με τον εαυτό μας αλλά και το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην εσωτερική γαλήνη και στην πραγματική ευτυχία. Έστω λίγο, λίγο κάθε φορά, ανοίγουμε δίοδο σ' ένα λαμπερό μέλλον. Αφήνουμε την Αγάπη και το Φώς να Πλημμυρίσουν την καρδιά και την ζωή μας.
Αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα παλιά δεσμά μας, θα συνεχίσουμε στο μονοπάτι μας γεμάτοι Χαρά, Εσωτερική Ηρεμία και Δημιουργικότητα.
Αφού κανένα υγιές άτομο δεν επιθυμεί πραγματικά το κακό ή την βλάβη ενός άλλου ανθρώπου, ακόμα και αν κάποιος μας έχει «βασανίσει» ή βλάψει με κάποιο τρόπο, χρειάζεται τις προσευχές και τις καλύτερες ευχές μας.
Δεν χρειάζεται να είσαι Άγιος για να το κάνεις αυτό αλλά θα γίνεις ένας Ανθρώπινος Άγγελος μέσα απ' αυτό.
Η συγχώρεση συνδέεται με το έλεος και την συμπόνια,
Είναι δύσκολο, ίσως το πιο δύσκολο αλλά και το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να κάνεις σε σένα.
«Αυτός που δίνει θα συγχωρεθεί και αυτός που συγχωρεί είναι ευλογημένος»
Δεν αφορά κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής αλλά βαθειά απελευθέρωση. Και αυτό λειτουργεί αμφίδρομα. Ελευθερώνεις και ελευθερώνεσαι.
Μόλις ανοίξεις τα χέρια σου να ελευθερώσεις. τα χέρια σου δεν αδειάζουν πραγματικά αλλά γεμίζουν με νέους στόχους εσωτερικούς και στόχους ζωής.
Πολλοί από μας «έθαψαν» θυμό, λύπη, απογοήτευση και άλλα αρνητικά συναισθήματα με ένα πρόσκαιρο αίσθημα «ανωτερότητας». Είναι όμως νόμος της Φύσης, «Ότι θάβεις δυναμώνει», βγάζει βαθιές ρίζες, μας βάζει τρικλοποδιές και εμποδίζει την προσωπική μας ανάπτυξη, την ψυχική μας γαλήνη, και κάποιες φορές την υγεία μας. Απομυζά την ζωτικότητα και την χαρά μας. Αλλά υπάρχει και ο νόμος «Ο σπόρος που θα αφήσεις εκτεθειμένο, καίγεται από τον ήλιο»
Εκθέστε στον «Ήλιο» της συνειδητότητας σας τους βαθύτερους φόβους, θυμό, βλαβερά συναισθήματα που κρύβετε βαθειά μέσα σας, που κρύβετε από τον ίδιο σας τον εαυτό. Εκθέστε τα στο Φώς, Ονοματίστε τα! Και θα καούν, θα μετουσιωθούν σε Ανώτερες και Αγνές Ενέργειες Φωτός μέσα από την Προσευχή σας.
Συγχωρέστε τον εαυτό σας! Βαθειά, ειλικρινά, μέσα από αγάπη, κατανόηση και συμπόνια.
Εμπιστευτείτε τις επιθυμίες σας στην Θεϊκή Προστασία και όλα θα πάνε καλά!
Συγχωρέστε τον εαυτό σας (αλλά και όποιον άλλο χρειάζεται) για τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν, για τα λόγια που είπατε ή για πράξεις που κάνατε. Γεμάτοι ευγνωμοσύνη, δεχτείτε το καλό που σας περιμένει.
Δεχτείτε τις Ευλογίες, το Φώς και την Αγάπη στην ζωή, την καθημερινότητα και σε όλο σας το Είναι.

Νιώθω πολύ αγάπη και ευγνωμοσύνη που μου δίνεται την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις γραμμές και την προσευχή
Να είστε ευλογημένοι και καθοδηγούμενοι μέσα από την Θεϊκή Προστασία και από τις καλύτερες ευχές και Ενέργειες Αγάπης, Υπομονής, Ειρήνης, Δύναμης, Φωτός και των Πλασμάτων του Φωτός
Μαρία Μουρτζούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου