Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Πυθαγόρειο ΘεώρημαΠυθαγόρειο Θεώρημα
«Το τρίγωνο της υποτεινούσης ισούται με το άθροισμα των τεραγώνων των δύο κάθετων πλευρών»
αγ= 〖αβ〗^2+ 〖βγ〗^2
«Ζωογονικό» τρίγωνο
Το ζωογονικό τρίγωνο= εις ψυχή θνητού.
Η ορθή γωνία παρούσα διακομεί τη ψυχή.
Τριάς: Είναι το άθροισμα των πρώτων δύο αριθμών
Της Μονάδας (Πατρός)*
Της Δυάδας (Μητρός) 1+2=3
Το τρυφερό άνθος (3) των γονέων (1+2) που υπάρχει σαν μορφή μέσα στις Μορφές και Ψυχή και Πνεύμα και Αρμονία και Αριθμό. Θεία ουσία η Ηγεμονική Τριάς η περιέχουσα τις δύο  πρώτες Συμπαντικές Αρχές, Την Αρχή του Πέρατος την Μονάδα και την Αρχή του Απείρου, την Δυάδα.
Εντός των λέξεων ΕΝ υπάρχει το ΠΑΝ το οποίο δομεί το ΣΥΝ, το ΣΥΜΠΑΝ, γιατί η λέξη ΕΝ είναι η Αρχή ενώσεως και ύπαρξης των Πάντων. Εντός του ΕΝ εφόσον αυτό περιέχει τους πρώτους δέκα αριθμούς οι οποίοι βρίσκονται εντός του.
1+2+3+4+5+6+7+8+9= 55, (5+5)= 10, 1+0= 1 (ΕΝ)
Άσαρκος η Ψυχή δεν έχει την δυνατότητα δράσης.
Η προετοιμασία της δια την ένσαρκον ζωή, κατά τον Όμηρο, είναι η αναγωγή της εικόνας της εις τα ενεργειακά τετράγωνα.
 Ασαρκος η Ψυχή 3, 4 & 5
        Ενσαρκος η Ψυχή:
 3Χ3 + 4Χ4 + 5Χ5
 9 + 16= 25  (αγ= 〖αβ〗^2+ 〖βγ〗^2)
 Ετσι δίδεται νέα γεωμετρική της εικόνα.
Μεταξύ άσαρκου και ένσαρκου περιοχής (3,4,5) η Ψυχή, ο αριθμός 6, ταξιδεύει εις την στερεά φύση των Όγκων, έτσι θα ανέλθει δις του τετραγώνου εις τον κύβο (6Χ6Χ6=216)
«Διότι ο κυβισμός της δια του όγκου των εξ τετραγώνων του, αναπαριστά το σύμβολο της Γής. Δηλαδή το ένσαρκον επί της Γής βίον της Ψυχής».
Ο αριθμός 216 κατά τον Πυθαγόρα είναι η εμψύχωση των θνητών ανθρώπων διότι ο αριθμός (6Χ6Χ6) ανταποκρίνεται στον αριθμό των ημερών της κυήσεως του ανθρώπινου όντος.
30 ημέρες Χ 7 μήνες + 6 ημέρες = 216 ημέρες
Αριθμός ημερών κυοφορίας= 216
Αριθμός 6 είς τον κύβο (ψυχή)= 216
Οπότε είναι και το άθροισμα των κύβων & των 3 αριθμών:
3Χ3Χ3 + 4Χ4Χ4 + 5Χ5Χ5 = 216
Σύνδεση Μικροκοσμικού – Μακροκοσμικού όντος είναι επίσης, η παρουσία του αριθμού 216 η οποία συνδέει την ψυχή του ανθρώπου με το μακροσκοπικό σύμπαν δια του Ήλιου.
360 (ημέρες) Χ 60 (εξάτομη μοίρα)= 21.000
των 360 μοιρών του Ζωδιακού Κύκλου στον Χώρο.
Το Ζωογονικό Τρίγωνο είναι κατά κάποιο τρόπο το αόρατο και άρρητο ζητούμενο της ουσίας της, την οποία η ψυχή οφείλει να κατακτήσει κατά τον ένσαρκο βίο της και να ελέγξει την εφαρμογή του κατά την αναχώρηση της.
Η ορθή γωνία δημιουργεί την Ορθή Γνώμη, τον ΓΝΩΜΟΝΑ, τον εξεταστή των έσω κινήσεων της Ψυχής. ΓΝΩΜΩΝ είναι ο γνώστης, ο ερευνητής, ο έμπειρος, είναι επίσης το όργανο χάραξης ορθών γωνιών και κάθετων γραμμών.
Η ορθή γωνία είναι το σημείο αναφοράς της Ψυχής, το οποίο οπωσδήποτε μεταβάλλεται εις το γεωμετρικό σχήμα του Ζωογονικού Τριγώνου, αλλά παραμένει «αεί η δυνάμει εικών και συνοχής της».
                
Το Ζωογόνο τρίγωνο αφού ανήλθε εις το τετράγωνο με την ανάπτυξη των 3ων πλευρών στα αντίστοιχα τετράγωνα μας δίνει άλλες 12 ορθές γωνίες.
O αριθμός 12 έχει τη Φύση του κύκλου είς την ουσία εκ του αποτελέσματος των 2 πρώτων αρχών της Μονάδας και της Δυάδας. Στις οποίες επιστρέφει κατόπιν της φυσικής αναπτυσσόμενης ροής του.
1+2=3 +3= 6+6= 12
1+2=3 +3= 6+6= 12 = 1+2=3…
Το ορθογώνιο σκαληνό είναι η εικόνα της ψυχής πρίν την άφιξη της στον ορατό κόσμο, καθώς και κατά την ώρα της μεταβάσεως της στον αόρατο δια-κόσμο.
Ο αριθμός 5 της  ειμαρμένης είναι κυκλικός αριθμός, διότι πάντα επιστρέφει εις τον εαυτό του διά του τετραγώνου 5Χ5=25 καθώς 5Χ5Χ5= 125 κτλ στην ΠΕΝΤΑΔΑ.
«Ως η μεν πεντάς, ούσα μέση της εννάδος και της μονάδος, ιερά λέγεται της δίκης» Πρόκλου, Πολιτεία Πλάτωνος.
Μόνη παραμένει εις την Θεία Πρόνοια ο αριθμός 3. Πρόοδος προς τα επόμενα γένη δια της ελεύθερης βούλησης, Ο αριθμός 4 και επιστρέφει εις την Ιδέα του Αγαθού.
Ο αριθμός 5 της ειμαρμένης είναι η κυκλική αέναη περιφορά της Ψυχής.
Από αυτές (τις Ψυχές), οι οποίες ενσαρκώνονται (πίπτουν είς την γέννησιν) και εξέρχονται από αυτήν, η εικόνα είναι το Ορθογώνιο Σκαληνό.

* Συνδέεται με την θεωρεία του Ι (Ιώτα)
Το Ιώτα αναπαριστά σχεδιαστικός την κάθοδο του Πνεύματος που θα επιστρέψει εις τον Νού την σύλληψη των Λεπτοφυέστερων Συλλογισμών δια εσωτερικών των Ωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου