Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ιδιότητες Πανσελήνου στον ήλιο του Σκορπιού

Χαίρε!
Η πανσέληνος αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μύηση και διεύρυνση της συνειδησης.
Ο Σκορπίος διοχετεύει την ενέργεια της τέταρτης ακτίνας απο κοσμικές πηγές - Αρμονία μέσω διαμάχης. Ο κυρίαρχος όμως πλανήτης είναι ο Άρης ένας πλανήτης έκτης ακτίνας - Ακτίνα της Αφοσίωσης. Εχουμε επίσης μια επίδραση δεύτερης ακτίνας στην ενεργειακή ροή του Σκορπιού και αυτή είναι η έκχυση απο τον Σείριο . Ο Σειριακός Λόγος είναι ο Ηλιακός Άγγελος του Δικού μας Ηλιακού Λόγου, "Ο Ήλιος του Σείριου είναι η πηγή του Λογοϊκού Νού." Ο Σείριος, οι Πλειάδες και ο Ήλιος σχηματίζουν ένα Κοσμικό τρίγωνο. Εμείς κυβερνιόμαστε απο το Σειριακό Κύριο του Κάρμα. Κραδασμοί απο αυτόν φτάνουν μέσω του νοητικού πεδίου. Μόνο μια φορά, ένα μεγάλο ΟΝ απο το Σείριο επισκέφτηκε τον πλανήτη μας την περίοδο της εξατομίκευσης.
Αυτές τις μέρες (της ενέργειας του Σκορπιού) μπορεί να καλλιεργηθεί η αληθινή ενόραση, να αναπτυχθεί η αισιοδοξία και η κατανόηση και να εκτιμηθεί στην αληθινή της αξία η φύση των δοκιμασιών, στις οποίες υπόκειται σήμερα η ανθρωπότητα και να εκχυθεί αληθινό φώς πάνω στο δρόμο του ανθρώπου.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ενέργεια του Σείριου χύνεται μέσα στο σημείο του Σκορπιού.
Ενα απο τα καθήκοντα των μαθητών και της ανθρωπότητας είναι να εγκαθιδρύσουν συνειδητή επικοινωνία με όλο και ανώτερες πηγές ενέργειας: την νοημοσύνη , αγάπη και δύναμη.
Εχει σημασία να διευρυνθούμε, να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας, τα εγωϊστικά μας ενδιαφέροντα και να εργαστούμε για μία ανθρωπότητα. Καθώς ο άνθρωπος αποκεντρώνεται, έρχεται σε επαφή με τις ανώτερες ενέργειες που εστιάζονται σε άτομα και ομάδες, καθώς αυτές αποκτούν όλο και περισσότερο ανθρωπιστικό προσανατολισμό.
Στην ανάπτυξη μέσω "διαμάχης" περνά ο άνθρωπος απο 9 δοκιμασίες που διαιρούνται σε 3 ομάδες.
Οι φυσικές δοκιμασίες σχετίζονται με το σέξ, τη φυσική άνεση, τα χρήματα. Οι συναισθηματικές με τον φόβο, το μίσος, τη φιλοδοξία και οι νοητικές με την υπερηφάνεια, τη χωριστικότητα, τη σκληρότητα.
Η πρώτη δοκιμασία είναι να ασκηθεί έλεγχος στο σέξ. Ο μήνας αυτός δίνει στον καθένα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη σεξουαλική ενέργεια ποιο δημιουργικά, μέσω εξευγενισμού.
Η δεύτερη δοκιμασία είναι να θυσιάσει την φυσική άνεση για χάρη της υπηρεσίας των άλλων. (Όχι αδράνεια και καλοπέραση!) Πρέπει να ανπτυχτεί το πνεύμα του πολεμιστή.
Η ρήση γαι το ζώδιο είναι μια πρόκληση και ένας στόχος.
"Είμαι πολεμιστής και απο τη μάχη βγαίνω θριαμβευτής"
Εαν μετατραπεί σε πολεμιστή του πνεύματος, γίνεται μεγάλος μεταρρυθμιστής και υποκινητής για το κοινό καλό.
Μάχονται όχι μόνο ενάντια στους κοινωνικούς περιορισμούς αλλά και ενάντια στους εσωτερικούς. Ο Σκορπιός παλεύει ενάντια στον κατώτερο εαυτό του. Πρέπει να αποφεύγει την άνεση, για να εκφράσει ισχυρή τάση υπηρεσίας.
Η τρίτη δοκιμασία, σχετίζεται με τα χρήματα και την απληστία.
Η τέταρτη δοκιμασία είαναι ο φόβος. Κατά την διάρκεια του μήνα αυτού, φόβοι μπορεί να εγερθούν μέσα στο φώς της Ψυχής και να διαλυθούν.
Η πέμπτη δοκιμασία είναι το μίσος. Το μίσος που δεν βασίζεται σε προσωπική εχθρότητα, αλλά στρέφεται ενάντια στην αδικία. Κυριολεκτικά οι άνθρωποι - σκορπιοί μισούν αυτούς που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους, που εμποδίζουν τη πνευματική τους ανάπτυξη και τους κάνουν σκλάβους τους. Αυτό το μίσος μερικές φορές μετατρέπεται σε βία. Κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού του Σκορπιού οι άνθρωποι πρέπει να παλεύουν ενάντια στο μίσος και να το αντικαθιστούν με την κατανόηση και την ευσπλαχνία.
Η έκτη δοκιμασία είναι η φιλοδοξία. Είναι επιθυμία για δύναμη, θέση, αναγνώριση... Θέληση για κυριαρχία... Μετουσιώνεται διά της ταπεινότητας και της σκληρής εργασίας. Εργασία που δεν αναμένει περιμένει αναγνώριση και ανταμοιβή. Η χαρά και η αμοιβή είναι η δημιουργική εργασία που κάνουμε για τους άλλους. Μέσω μιάς ζωής υπηρεσίας εισχόμαστε σε μεγαλύτερο φώς και ομορφιά.
H έβδομη δοκιμασία είναι η υπερηφάνεια. Είναι ένα νοητικό εμπόδιο και είναι πολύ βίαιο. Ιδιαίτερα στην κατώτερη δόνηση. Στην ανώτερη μετουσιώνεται σε ειλικρινή, βαθειά ταπεινότητα.
Η επόμενη δοκιμασία είναι η χωριστικότητα. Είναι στην κατώτερη δόνηση ο φανατισμός σε εθνικά, θρησκευτικά και ιδεολογικά θέματα. Καθώς όμως αναπτύσεται μετατρέπεται σε αγάπη, ενότητα και σύνθεση.  Αντιπροσωπεύει όλη την ανθρωπότητα να μάχεται για την ενότητα όλων των εθνών. Εχει την νέμφυτη αίσθηση αρμονίας, ειρήνης και σύνθεσης. Μπορεί να συσχετίσει μεγάλες αντιθέσεις και να δημιουργήσει ενότητα.
Η ένατη δοκιμασία είναι η σκληρότητα. Στην κατώτερη δόνηση εκφράζουν τη σκληρότητα μέσω του φυσικού φορέα. Μετατρέπουν τη φυσική σκληρότητα σε συναισθηματική και νοητική. Καθώς όμως αναπτύσσονται, χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκληρότητας τους για να συντρίψουν την κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική αδικία και εκμετάλλευση. Μάχονται μέχρι θανάτου για να υπερασπιστούν τον αθώο και τον αδύναμο με τέλεια αφοβία και με θυσιαστικό πνεύμα.
Ας θυμηθούμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης του πολέμου και ο Σκορπιός το σημείο της διαμάχης και της αρμονίας.
Έχει ο άνθρωπος να πετύχει 9 νίκες περνώντας απο τις παραπάνω δοκιμασίες. Στην παραγματικότητα είναι τα 9 εμπόδια στην ακτινοβολία στην ακτινοβολία του φωτός απο τον πνευματικό πυρήνα του ατόμου.
Ο άνθρωπος εισέρχεται σε  κρίση προκειμένου να ξεπεράσει το στάδιο αυτό.
1. Πρέπει να γίνει ένας άφοβος πολεμιστής.
2. Πρέπει να πιστέψει ολοκληρωτικά στις δικές του δυνάμεις.
3. Πρέπει να κυριαρχήσει την υπερηφάνεια της προσωπικότητας του και να γονατίσει μπροστά στον ανώτερο Εαυτό του και τις ανώτερες αξίες.
4. Δεν πρέπει να αφήνει ελαττώματα να μεγαλώνουν στον κατώτερο εαυτό.
5. Πρέπει να ανυψώσει όλα τα προβλήματα στο φώς του πνευματικού του Εαυτού και να τα κυριαρχήσει.
Όταν κοιτάμε τα προβλήματα στο φώς του διαπροσωπικού Εαυτού, χάνουν την δύναμη τους και δεν μας επιρρεάζουν. Μετά απο αυτό, ο άνθρωπος ζεί, κινείται και δημιουργεί στο φώς του Θεϊκού Σχεδίου.
Καθώς ξεπερνά τα εμπόδια αναπτύσει τις αρετές του. Τρείς φυσικές, τρείς νοητικές και τρείς συναισθηματικές.
Οι φυσικές είναι: έλξη ή μαγνητισμός, συνεχής μόχθος, γενναιοδωρία. Οι συναισθηματικές είναι: αφοβία, αγάπη και χαρά, ανιδιοτέλεια και οι νοητικές είναι: ταπεινότητα, ενότητα και αβλάβεια.
Απόσπασμα απο το βιβλίο του: Τορκομ Σαραϊνταριαν

Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου