Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Σκορπιός: Το ερπετό και ο Αετός. Οι ακτίνες

Η τέταρτη ακτίνα ονομάζεται Ακτίνα της Αρμονίας μέσω Διαμάχης. Είναι η ακτίνα της ανθρωπότητας. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι όλες σχεδόν οι επιτεύξεις, οι διευρύνσεις και οι επιτυχίες μας είναι αποτέλεσμα κάποιοων συγκρούσεων. Όπως έχει ο Σκορπιός 3 σύμβολα έτσι έχει και η διαμάχη της ανθρωπότητας τρία επίπεδα.
Στο επίπεδο του ερπετού είναι ο πόλεμος, η επανάσταση και η αιματοχυσία, στο επίπεδο του σκορπιού είναι η αντιπαράθεση με τη λογική, την επιχειρηματολογία, τις αποδείξεις και τα πειράματα και αν δεν βρεθεί λύση με τους πολέμους. Και στο επίπεδο του Αετού υπάρχει ακόμα η διαμάχη έχει όμως μια ενορατική κατανόηση και τη δύναμη της προσαρμοστικότητας που οφείλεται στην αναπτυγμένη εκπαίδευση και ενόραση.
Ο Αετός είναι ένας μεγάλος εναρμονιστής. Μπορεί να δυμιουργήσει ομορφιά ακόμα και απο ακραίες αντιθέσεις. Μερικές φορές, η δημιουργία του είναι πιο μεγάλη όταν έιναι ένας αρμονικός συνδιασμός που προέρχεται απο εντελώς αντίθετα άκρα.
Η τέταρτη ακτίνα συσχετίζει τα άκρα και δημιουργεί αρμονία και ομορφιά. Κάνει το πνεύμα να μάχεται ενάντια στην ύλη και την ύλη ενάντια στο πνεύμα. Μέσα σε μια τέτοια μάχη η ύλη εξελίσσεται και διευρύνεται και το πνεύμα εκδηλώνεται μέσω αυτής.
Η ενέργεια της ακτίνας αναμιγνύεται όταν οι ιδέες έχουν κρυσταλλωθεί (παγιωθεί) και μετατραπεί σε είδωλα (εμμονές άνευφ ουσίας). Χάρη σ'αυτήν, η αυθεντική ιδέα αντιμετωπίζει το είδωλο (απομυθοποίηση, αποκάλυψη ψευδεσθήσεων). Τότε αποκτά τον έλεγχο.
Η ενέργεια της δημιουργεί διαμάχη μέσα στην ύπαρξη μας. Η αυτοεξέταση και η ανασκόπηση θα εφαρμοστούν συστηματικά. Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν και πρός το μέλλον βρίσκονται οι καλύτεροι τρόποι δράσης στο παρόν.
Στο στάδιο του Αετού, ο άνθρωπος εξετάζει τον εαυτό του χωρίς κριτική και δικαιολογίες αλλά σαν αποσπασμένος παρατηρητής.
Μέσα απο την διαδικασία αυτή αναδύεται η Ειρήνη. Όχι η αδράνεια αλλά οι ορθές σχέσεις, η εστίαση και η πόλωση (μαγνητισμός).
Ο Άρης είναι ο εξωτερικός κυβερνήτης του Σκορπιού. Εκχέει στον πλανήτη μας ενέργεια έκτης ακτίνας, την ενέργεια της αφοσίωσης. Η έκτη ακτίνα έχει τη θέληση για το σκοπό. Δημιουργεί τις αιτίες, μέσω των οποίων, μεγάλες αλλαγές εισέρχονται στη ζωή. (Και στην ανθρωπότητα).
Το ερπετό χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια σαν τη δύναμη του φανατισμού. Ο σκορπιός χρησιμοποιεί την έκτη ακτίνα σαν θρησκευτική αφοσίωση και λατρεία. Ο Αετός χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη σαν αφιέρωση σ'ένα μεγάλο σκοπό μέσα απο μια πραγματική θυσία.
Ο Αετός μάχεται κυρίως στο νοητικό πεδίο. Η μάχη του διεξάγεται με σκέψεις και ιδέες. Κάθε μάχη είναι γι'αυτόν έκφραση μιας ατελείωτης εσωτερικής πάλης ενάντια στα φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά του προβλήματα. Μεγαλώνει και διευρύνεται μόνο παλεύοντας μέσα του. Αλλά η μάχη αρχίζει πάντα απο τον Ανώτερο Εαυτό και οδηγείται σε νίκη πάλι απο αυτόν. Συνεχίζεται μέχρις ότου ν'αντιμετωπίσει τη συνδιασμένη δύναμη ολόκληρης της κατώτερης στρατιάς στην προσωπικότητα.
Την συσσωρευμένη δύναμη όλων των κατώτερων δυνάμεων, τάσεων και παρορμήσεων, όλων των θυμαπατών και πλανών με τις οποίες το άτομο (και η ανθρωπότητα) είχε ταυτιστεί για αιώνες. Στην προσπάθεια να ελευθερωθεί οι κατώτερες ενέργειες συσσωρεύονται και φράζουν σα μια οντότητα την ένωση και άνοδο του πνεύματος.
Στην πραγματικότητα είναι το σύνολο όλων των στοιχειακών του φυσικού, συναισθηματικού και νοητικού σώματος. Τελικά ο άνθρωπος, εξαιτίας αυτού, αντιμετωπίζειένα πραγματικό αποκλεισμό, αλλά τελικά με την βοήθεια των αρετών και των καλών πράξεων, ξεπερνά τα εμπόδια και γίνεται νικητής του κατώτερου εαυτού.
Ένας άνθρωπος, είναι ο ίδιος το εμπόδιο του αλλά και ο σωστός του δρόμος. Μόλις ελαττώσει τους περιορισμούς του, ελευθερώνεται και προχωρά στην προσωπική του εξέλιξη.
Η επόμενη ακτίνα που παίζει ρόλο είναι η Δεύτερη. Της Αγάπης-Σοφίας που εκχέεται απο τον Σείριο και παρέχει στον άνθρωπο Σοφία.
Στο στάδιο του ερπετού, ο άνθρωπος ταυτίζεται με την ύλη και ζεί υλικά. Στο στάδιο του σκορπιού έρχεται σε ύπαρξη, όταν ένα άτομο αισθάνεται ότι είναι αποπλανημένο απο την ύλη και προσπαθεί σκληρά να ελευθερωθεί απο μια τέτοια α΄πάτη και πλάνη. Το στάδιο του Αετού αναδύεται όταν ένα άτομο, μέσω διάκρισης αποσύρεται απο την πλάνη και κατοικεί στα ανώτερα βασίλεια της επίγνωσης.
Αυτό τον μήνα πρέπει να καλλιεργείται περισσότερο η δύναμη της ένωσης και της σύνθεσης μέσω δημιουργικού διαλογισμού και δραστηριοτήτων.
Πρέπει να αντιδράσουμε στην αδράνεια με δράση.
Πρέπει να αναπτυχτεί το πνεύμα του πολεμιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου