Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Ύμνος στην Θεά Αθηνά

ΠΑΛΛΑΣ ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΙ ΑΝΑΣΣ' ΑΘΑΝΑ

ΟΡΘΟΥ ΤΗΝΔΕ ΠΟΛΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΑΣ
ΑΤΕΡ ΑΛΓΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΩΡΩΝ ΣΥ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ (δις)

Παλλάς Τριτογένεια, Αθηνά άνασσα
φύλαγε τούτη την πόλη και τους πολίτες της
δίχως βάσανα και εμφύλιες έριδες
και πρόωρους θανάτους, εσύ κι ο πατέρας σου

Ο Πολεμιστής του Φωτός και τα Πνευματικά του όπλα, Ιαλυσσός

Ιερέ Πολεμιστή του Φωτός,
Οπλίσου!
Φόρεσε τις Περικμημίδες σου
Θα σου χρειαστούν για να κρατήσεις τα γόνατα σου αλύγιστα.
Γιατί άν καμφθούν τα γόνατα σου
και συρθείς χάμω, όλη η ψυχή σου θα υποκύψει στον Φόβο.
Ο Πολεμιστής που έχει κατακτήσει την Αφοβία, σε κάθε βήμα του
ανοίγει με το Κραδασμό του το Μονοπάτι της Ανδρείας!
Πάρε την χάλκινη ασπίδα σου!
Θα σου χρειαστεί για να αποκρούσεις τις λυσσαλέες
επιθέσεις της Λύπης.
Το "έδαφος" που υπερασπίζεσαι λέγεται ΑΛΥΠΙΑ!
Ζήσε άλυπος. Κι αν είναι να δώσεις
την έσχατη μάχη, τότε: Τελεύτα Άλυπος!
Προφύλαξε βαθιά την κεφαλή σου
και τα ώτα σου -ιδίως τα ώτα σου-
μέσα στο Ιερό Κράνος της Σοφίας!
Πώς αλλιώς θα προφυλαχθείς
απο το δόλιο Ψεύδος με τις
χίλιες δυό μεταμφιέσεις
που παίρνει ώστε να μοιάζει Αλήθεια?
Και, Τέλος, οπλίσου επι-δεξιά
με το πανίσχυρο Δόρυ της Συνειδητής Πρόθεσής σου!
Η εξασκημένη Προσοχή σου
και ο ορθός Λόγος σου
θα το κατευθύνουν αδυσώπητα
εκεί που πρέπει!
Τέσσερα είναι τα Πνευματικά σου Όπλα,
στα συνοψίζω:
Περικνημίδες, Ασπίδα, Κράνος, Δόρυ!
Ιερέ Πολεμιστή του Φωτός,
Θυμίσου: Μην υποτιμάς κανέναν εχθρό!
Μάθε να τον αναγνωρίζεις.
Οι περισσότεροι καταρρέουν
με την αναγνώριση και μόνον!
"Ήρθαν ντυμένοι φίλοι
αμέτρητες φορές
οι εχθροί σου"!
Μην υποτιμάς τον εαυτό σου!
Μην αυτο-προβάλλεσαι,
διότι, τότε, εύκολα θα προσ-βάλλεσαι!
Μην καλείς στο πεδίο της μάχης το πολυκέφαλο θηρίο
του Φθόνου, που οι πολλοί
πλουσιοπάροχα το τρέφουν!
Μάθε να περνάς απαρατήρητος!
Ακόμα κι όταν "ξεκουράζεσαι",
ακόμα κι όταν κάνεις το πιό απλό:
Να αναπνέεις, Πολεμιστής να είσαι!
Ιερέ Πολεμιστή του Φωτός,
Ανα - Μιμνήσκου!
"Μη σε βαραίνει ο Πόλεμος,
αλλά καν' τον Πνοή σου!"
Κείμενο: Ιαλυσσός
Το κείμενο το πήρα απο το βίντεο του "Ηλιοδρόμιον"

Ευφυής εφεύρεση για ανέξοδη μετατροπή θαλασσινού νερού σε πόσιμο.

Ευφυής εφεύρεση για ανέξοδη μετατροπή θαλασσινού νερού σε πόσιμο.

10 θεμελιώδεις Αρχές του Gandhiby

1. «Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου, θα αλλάξεις τον κόσμο σου. Εάν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, τότε θα αλλάξουν οι ενέργειές σου, αλλά και το πώς αισθάνεσαι. Και με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος γύρω σου θα αλλάξει. Όχι μόνο γιατί πλέον θα βλέπεις το περιβάλλον σου μέσω νέων «φακών» σκέψης και συναισθημάτων, αλλά και γιατί η αλλαγή μέσα σου μπορεί να σου επιτρέψει να αναλάβεις δράση με τρόπους που δεν είχες ποτέ φανταστεί.

2. «Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου»

Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή. Μπορεί να υπάρχει ένας «κανονικός» ή ένας κοινός τρόπος αντίδρασης σε διαφορετικά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τις δικές σου σκέψεις, αντιδράσεις και συναισθήματα σχεδόν στα πάντα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, να αντιδράς υπερβολικά ή αρνητικά. Τουλάχιστον όχι κάθε φορά και όχι άμεσα. Μερικές φορές, αντιδρούμε αντανακλαστικά και όχι συνειδητά.

3. «Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού»
«Το 'οφθαλμόν αντί οφθαλμού' μπορεί να οδηγήσει μόνο στο να τυφλωθεί όλος ο κόσμος»

Το να καταπολεμάς το κακό με κακό δε πρόκειται να σε βοηθήσει. Μπορείς πάντα να επιλέγεις τον τρόπο αντίδρασής σου στις καταστάσεις. Όταν ενσωματώσεις αυτόν τον τρόπο σκέψης στη ζωή σου, τότε θα μπορείς να αντιδράς με ένα τρόπο που θα είναι πιο χρήσιμος για εσένα και για τους άλλους. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι με το να συγχωρείς και να ξεχνάς το παρελθόν, θα προσφέρεις σε εσένα και τους γύρω σου μία μεγάλη υπηρεσία; Το να σπαταλάς το χρόνο σου σε αρνητικές εμπειρίες, από τη στιγμή που έχεις πάρει όλα τα μαθήματα από αυτές, δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Το πιο πιθανό θα είναι να προκαλέσεις στο εαυτό σου περισσότερο πόνο και να τον παραλύσεις καθιστώντας τον ανίκανο να αναλάβει δράση όταν θα πρέπει.

4. «Δεν θέλω να προβλέπω το μέλλον. Είμαι αφοσιωμένος στην παρούσα στιγμή. Ο Θεός δεν μου έδωσε τον έλεγχο της επόμενης στιγμής, αλλά αυτής»

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις την εσωτερική αντίσταση που συχνά σε σταματά από την ανάληψη δράσης, είναι να μείνεις στο παρόν όσο το δυνατόν περισσότερο και να είσαι δεκτικός. Γιατί; Επειδή, όταν ζεις στο παρόν, δεν ανησυχείς για την επόμενη στιγμή που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να ελέγξεις.

6. «Είναι ανόητο να είσαι πολύ σίγουρος για την σοφία σου. Είναι υγιές να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι και οι ισχυρότεροι μπορεί να αποδυναμωθούν και οι σοφότεροι μπορεί να σφάλλουν»

Όταν θεοποιείς ανθρώπους -ακόμη κι αν έχουν καταφέρει εκπληκτικά πράγματα- κινδυνεύεις να αποστασιοποιηθείς από αυτούς. Συχνά αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να πετύχεις παρόμοια κατορθώματα. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κι αυτοί είναι ανθρώπινα πλάσματα όπως εσύ, άσχετα με το τι έχουν καταφέρει.

7. «Πρώτα θα σε αγνοήσουν, μετά θα γελάσουν με σένα, μετά θα σε πολεμήσουν, και τότε κέρδισες»

Να είσαι ανθεκτικός στα σαμποτάζ που σου στήνει ο ίδιος σου ο εαυτός. Μόνο τότε, η εσωτερική σου αντίσταση θα ασθενήσει και θα σε επισκέπτεται όλο και λιγότερο. Βρες αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις και τότε θα βρεις και το εσωτερικό κίνητρο για να συνεχίσεις. Ένας λόγος που ο Γκάντι είχε τόσο μεγάλη επιτυχία με την μέθοδό της μη βίας, ήταν ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του δεν παραιτήθηκαν ποτέ.

8. «Βλέπω μόνο τις αρετές των ανθρώπων. Αφού δεν είμαι αλάθητος, δεν θα αναλύσω τα λάθη των άλλων»

Όλοι έχουμε κάτι καλό μέσα μας. Αν στοχεύεις στη βελτίωση τότε είναι χρήσιμο να επικεντρώνεσαι στις καλές πλευρές των ανθρώπων. Όταν εστιάζεις στα θετικά στοιχεία των άλλων, έχεις ακόμα ένα κίνητρο για να τους βοηθήσεις. Με το να βοηθάς τους άλλους δεν κάνεις μόνο την δική τους ζωή καλύτερη. Με τον καιρό παίρνεις πίσω ότι έδωσες, ενώ οι άνθρωποι που βοήθησες τείνουν περισσότερο να βοηθήσουν άλλα άτομα. Έτσι, όλοι μαζί, δημιουργείτε μια θετική αλλαγή που δυναμώνει.

9. «Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέπτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους»

«Πάντα να στοχεύεις στην πλήρη αρμονία της σκέψης, των λόγων και των πράξεων. Πάντα να στοχεύεις στο να εξαγνίζεις τις σκέψεις σου και όλα θα είναι καλά».

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για την βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι να συμπεριφέρεσαι με συνέπεια και να επικοινωνείς με αυθεντικό τρόπο. Στους ανθρώπους αρέσει αυτό και ο νους γαληνεύει όταν οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες. Όταν είσαι αληθινός δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα γιατί η γλώσσα του σώματός σου και ο τόνος της φωνής σου -τα οποία κάποιοι λένε ότι είναι το 90% της επικοινωνίας- είναι συντονισμένα με τις σκέψεις σου.

10. «Η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής. Αυτός που προσπαθεί να διατηρήσει τα δόγματά του για να φαίνεται συνεπής στους άλλους, οδηγεί τον εαυτό του σε λάθος δρόμο»

Υπάρχουν φορές που είσαι ασυνεπής ή που δίνεις την εντύπωση πως δεν ξέρεις τι κάνεις. Αυτό είναι προτιμότερο από το να προσπαθείς να διατηρείς παλιές απόψεις που ξέρεις ότι είναι λανθασμένες από φόβο μην σε κρίνουν οι άλλοι. Μην το κάνεις. Επέλεξε να αναπτύξεις την σκέψη σου και να εξελιχθείς.

Νόμος Χ - Προσευχή

Ακροάσου, ω Μαθητή, την κλήση που φτάνει απ τον Υιο στη Μητέρα και έπειτα υπάκουσε. Η Λέξη εκφέρεται ότι η μορφή υπηρέτησε το σκοπό της. Η αρχή του νου οργανώνεται τότε κι έπειτα επαναλαμβάνει τη Λέξη. Η αναμένουσα μορφή ανταποκρίνεται και απορρίπτεται. Η ψυχή στέκει ελεύθερη.


Ανταποκρίσου, ω Εγειρόμενε, Ανατέλλων, στην κλήση που φθάνει μέσα στην σφαίρα της υποχρέωσης, αναγνώρισε την κλήση που προβάλλει από το Άσραμ ή από την Αίθουσα Συμβουλίου όπου αναμένει ο ίδιος ο Κύριος της Ζωής. Ο Ήχος εκπέμπεται. Η ψυχή και η μορφή πρέπει να απαρνηθούν την αρχή της ζωής και να επιτρέψουν στην Ενάδα να σταθεί ελεύθερη. Η ψυχή ανταποκρίνεται. Η μορφή τότε διασπά τη σύνδεση. Η Ζωή είναι πια ελεύθερη, κατέχοντας την ποιότητα της συνειδητής γνώσης και τον καρπό όλης της εμπειρίας. Αυτά είναι τα δώρα του συνδυασμού της ψυχής και μορφής .

Κανόνες και Νόμοι Θεραπείας από τον Ντουάλ Κουλ

Αυτοί οι κανόνες και οι νόμοι έχουν δοθεί από τον Ντουάλ Κουλ μέσω της Αλίκης Μπέιλη στο βιβλίο της
"Esoteric Healing" (Εσωτερική Θεραπευτική) που γράφτηκε τη δεκαετία του 1930.
Δεν χρειάζεται να τα μάθει κάποιος απ' έξω απλά να τα συμβουλεύεται πότε πότε.
Δεν έχει σημασία εάν τους κατανοείτε ή όχι. Το να τους διαβάσετε είναι μια ενεργοποίηση από μόνη της.
Θα πρότεινα να τους διαβάσετε 2-3 φορές για καλύτερη κατανόηση τους ή να τους χρησιμοποιήσετε έναν τη φορά για διαλογισμό πάνω στο νόημα τους.ΝΟΜΟΣ I
Κάθε ασθένεια είναι αποτέλεσμα αναστολής της ψυχικής ζωής και αυτό αληθεύει για όλες τις μορφές σ' όλα τα βασίλεια. Η τέχνη του θεραπευτή συνίσταται στην αποδέσμευση της ψυχής, έτσι ώστε η ζωή να μπορεί να ρέει διά του αθροίσματος των οργάνισμών που συνιστούν κάθε ιδιαίτερη μορφή.

ΝΟΜΟΣ II
Η Ασθένεια είναι προϊόν τριών επιδράσεων και υπόκειται σ΄ αυτές :πρώτο, το παρελθόν του ανθρώπου, για το οποίο πληρώνει το τίμημα αρχαίων λαθών, δεύτερο, η κληρονομιά του, κατά την οποία μερίζεται με όλο το ανθρώπινο γένος εκείνα τα μολυσμένα ρεύματα ενέργειας που είναι ομαδικής προέλευσης, τρίτο, μερίζεται με όλες τις φυσικές μορφές εκείνο που ο Κύριος της Ζωής επιβάλλει στο σώμα Του. Oι τρεις αυτές επιδράσεις ονομάζονται ο: "Αρχαίος Νόμος Μερισμού του κακού". Αυτός πρέπει να δώσει κάποτε την θέση του στο νέο εκείνο «Νόμο του Αρχαίου Επικρατούντο Καλού» που υπόκειται σε όλα όσα έκανε ο Θεός. Αυτός ο νόμος πρέπει να έλθει σε δραση απο την πνευματική θέληση του ανθρώπου.

ΚΑΝΟΝΑΣ 1
Ο θεραπευτής ας εκγυμνασθεί να γνωρίζει το εσώτερο στάδιο της σκέψης ή επιθυμίας εκείνου που ζητά τη βοήθειά του. Ετσι μπορεί να γνωρίσει την πηγ από την οποία έρχεται η ενόχληση. Ασ συσχετίσει το αίτιο και το αποτέλεσμα και ας γνωρίσει το ακριβες σημείο απ' το οποίο μπορεί να έλθει ανακούφιση.

ΝΟΜΟΣ III
Οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα της βασικής επικέντρωσης της ζωικής ενέργειας του ανθρώπου. Από το πεδίο εστιάζονται αυτές οι ενέργειες προέρχονται οι καθοριστικές εκείνες συνθήκες που προκαλούν κακή υγεία και οι οποίες συνεπώς εκδηλώνονται σαν ασθένεια ή σαν απαλαγή απ' την ασθένεια.

ΝΟΜΟΣ IV
Η Ασθένεια, φυσική και ψυχολογική, έχει τις ρίζες της στο καλό, το ωραίο και το αληθινό. Είναι μια παραμπρφωμένη αντανάκλαση των θεϊών δυνατοτήτων. Η παρεμποδιζόμενη ψυχή που επιδιώκει την πλήρη έκφραση κάποιου Θείου χαρακτηριστηκού ή της εσώτερης πνευματικής πραγματικότητας, προκαλεί μέσα στην ουσία των περιμβλημάτων της ένα σημείο τριβής. Σ' αυτό το σημείο εστιάζονται τα μάτια της προσωπικότητας και αυτό οδηγεί σε ασθένεια. Η τέχνη του θεραπευτή αφορά την ανύψωση των προς τα κάτω εστιασμένων ματιώνστην ψυχή, το Θεραπευτή μέσα στην μορφή. Τότε ο πνευματικός ή τρίτος οφθαλμόςκατευθύνει τη θεραπευτική δύναμη και όλα έχουν καλώς.

ΚΑΝΟΝΑΣ 2
Ο θεραπευτής πρέπει να αποκτήσει μαγνητική αγνότητα διά της αγνότητας της ζωής. Πρέπει να επιτύχει τηδιασκορπίζουσα εκείνη ακτινοβολία που φανερώνεται σε κάθε άνθρωπο ο οποιός έχει συνδέσει τα κέντρα στην κεφαλή. Οταν το μαγνητικό αυτό πεδίο εδραιωθεί, εκπέμπεται επίσης η ακτινοβολία.

ΝΟΜΟΣ V
Δεν υπάρχει τίποτε παρά ενέργεια, γιατί ο Θεός είναι Ζωή. Δύο ενέργειες συναντώνται στον άνθρωπο, όμως άλλες πέντε είναι παρούσες. Για καθεμία βρίσκεται ένα κεντρικό σημείο επαφής. Η διαμάχη αυτών των ενεργειών με τις δυνάμεις και των δυνάμεων μεταξύ τους προκαλεί τις σωματικές ασθένειες του ανθρώπου. Η σύγκρουση της πρώτης και της δεύτερης μένει επι αιώνες ωσότου προσεγγισθεί η βουνοκορφή - η πρώτη μεγάλη βουνοκορφή. Η μάχη μεταξύ των δυνάμεων δημειουργεί όλες τις ασθένειες, όλα τα δεινά και τους σωματικούς πόνους που ζητούν αποδεσμευσή στο θάνατο. Οι δύο, οι πέντε και έτσι οι επτά συν εκείνο που παράγουν, κατέχουν το μυστικό. Αυτός είναι ο πέμπτος Νόμος της Θεραπείας μέσα στον κόσμο της μορφής.

ΚΑΝΟΝΑΣ 3
Ας συγκεντρώσει ο θεραπευτής την αναγκαία ενέργεια μέσα στο απαιτούμενο κέντρο. Ας ανταποκριθεί αυτό το κέντρο στο κέντρο που έχει ανάγκη. Ας συγχρονισθούν τα δύο και μαζί ας αυξήσουν τη δύναμη. Ετσι η αναμένουσα μορφή θα ισορροπήσει στο έργο της. Έτσι τα δύο και το ένα, υπό ορθή διευθυνσή, θεραπεύουν.

ΝΟΜΟΣ VI
Όταν οι δομιτικές ενέργειες της ψυχής είναι ενεργές στο σώμα, τότε υπάρχει υγεία, καθαρή αλληλεπίδραση και ορθή δραστηριότητα. Όταν οι δομητέςείναι οι σεληνιακοί κύριοι και εκείνοι που εργάζονται υπό τον έλεγχο της σελήνης και την προσταγή του κατώτερου προσωπικού εαυτού, τότε έχετε ασθένεια, κακή υγεία και θάνατο.

ΝΟΜΟΣ VII
Όταν η ζωή ή ενέργεια ρέει ανεμπόδιστη και μέσω ορθής κατεύθυνσης στην καταστάλαξή της (το συγγενικό αδένα), τότε η μορφή ανταποκρίνεται και η κακή υγεία εξαφανίζεται.

ΚΑΝΟΝΑΣ 4
Μια επιμελής διάγνωση της ασθένειας, βασισμένη στην εξακρίβωση των εξωτερικών συμπτωμάτων, θα απλοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει γνωστό το ενεχόμενο όργανο κι έτσι απομονωθεί, το κέντρο του αιθερικού σώματος που βρίσκεται σε στενη σχέση μαζί του, χωρίς να παραμελούνται οι συνήθεις, βελτιωτικές, ιατρικές ή χειρουργικές μέθοδοι.

ΝΟΜΟΣ VIII
Η Ασθένεια και ο θάνατος είναι το αποτελέσμα δύο ενεργών δυνάμεων. Η μία είναι η θέληση της ψυχής που λέει στο οργανό της: Αποσύρω την ουσία. Η άλλη είναι η είναι η μαγνητική δύναμη της πλανητικής ζωής, που λέει στη ζωή μέσα στην ατομική δομή: Η ώρα της επαναπορρόφησης έφτασε. Γύρισε σε μένα. Ετσι, κάτω από τον κυκλικό νόμο δρουν όλες οι μορφές.

ΚΑΝΟΝΑΣ 5
Ο θεραπευτής πρέπει να επιδιώξει να συνδέσει την ψυχή του, την καρδιά του, τον εγκεφαλό του και τα χέρια του. Έτσι μπορεί να διαχύσει τη ζωτική θεραπευτική δύναμη στι πάσχοντα. Αυτή είναι μαγνητικό έργο. Θεραπεύει την ασθένεια ή επαυξάνει την κακή κατάσταση, ανάλογα με τη γνώση του θεραπευτή.

Ο θεραπευτής πρέπει να επιδιώξει να συνδέσει την ψυχή του, το εγκεφαλό του, την καρδιά του και την αυρική εκπόρευση. Ετσι μπορεί η παρουσία του να τροφοδοτήσει την ψυχική ζωή του πάσχοντα. Αυτό είναι έργο ακτινοβολία. Τα χέρια δε χρειάζονται. Η ψυχή επιδυκνύει τη δύναμη της. Η ψυχή του πάσχοντα ανταποκρίνεται με την ανταπόκριση της αύρας του στην ακτινοβολία της αύρας του θεραπευτή, που είναι πλημμυρισμένη από ψυχική ενέργεια.

ΝΟΜΟΣ IX
Η Τελειότητα ελκύει την ατέλεια στη επιφάνεια. Το Αγαθό απομακρύνει το κακό από τη μορφή του ανθρώπουσε χρόνο και χώρο. Η χρησιμοποιούμενη μέθοδος από το Τέλειο Ον κι αυτή που χρησιμοποιείται από το Αγαθό είναι η αβλάβεια. Αυτή δεν είναι αρνητικότητα αλλά τέλεια ισσοροπία, μία πλήρης άποψη και θεία κατανόηση.

ΚΑΝΟΝΑΣ 6
Ο Θεραπευτής και η θεραπευτική ομάδα πρέπει να διατηρούν τη θέληση συγκτατημένη. Δεν είναι η θέληση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, αλλά η αγάπη.

ΝΟΜΟΣ X
Ακροάσου, ω Μαθητή, την κλήση που φτάνει απ τον Υιο στη Μητέρα και έπειτα υπάκουσε. Η Λέξη εκφέρεται ότι η μορφή υπηρέτησε το σκοπό της. Η αρχή του νου οργανώνεται τότε κι έπειτα επαναλαμβάνει τη Λέξη. Η αναμένουσα μορφή ανταποκρίνεται και απορρίπτεται. Η ψυχή στέκει ελεύθερη.

Ανταποκρίσου, ω Εγειρόμενε, Ανατέλλων, στην κλήση που φθάνει μέσα στην σφαίρα της υποχρέωσης, αναγνώρισε την κλήση που προβάλλει από το Άσραμ ή από την Αίθουσα Συμβουλίου όπου αναμένει ο ίδιος ο Κύριος της Ζωής. Ο Ήχος εκπέμπεται. Η ψυχή και η μορφή πρέπει να απαρνηθούν την αρχή της ζωής και να επιτρέψουν στην Ενάδα να σταθεί ελεύθερη. Η ψυχή ανταποκρίνεται. Η μορφή τότε διασπά τη σύνδεση. Η Ζωή είναι πια ελεύθερη, κατέχοντας την ποιότητα της συνειδητής γνώσης και τον καρπό όλης της εμπειρίας. Αυτά είναι τα δώρα του συνδυασμού της ψυχής και μορφής .

Σημείωση: Ο τελευταίος νόμος είναι η έκφραση ενός νέου νόμου που αντικαθιστά το Νόμο του Θανάτου και που αναφέρεται σ΄ εκείνους που βρίσκονται στα τελευταία στάδια της Ατραπού της Μαθητείας και στα στάδια της Ατραπού της Μύησης.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Μαγικές ασκήσεις για... τον Ερμή!

Ο χαρισματικά επικοινωνιακός θεός!
Η πρώτη προσοχή είναι ο Λόγος ...που είναι η Αρχή και αυτός ο λόγος ...είναι ο θεός Ερμής.
Ο Ερμής, ο παιγνιδιάρης νεανικός θεός που κάνει άνω κάτω τον κόσμο,
τον συνδέει, τον επικοινωνεί αλλά και τον κλέβει ταυτοχρόνως
αν δεν ελέγχεις την προσοχή σου και δεν έχεις τον νου σου ...; στον νου.

Είναι ο λόγος γραπτός ή προφορικός, αλλά και ο εσωτερικός διάλογος που συγκρατεί τον κόσμο.
Η δύναμη του είναι μεγάλη.
Η ομιλία όπως και το γέλιο ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα .
Η αποτελεσματικότητα της πένας είναι πάντα μεγαλύτερη από το σπαθί,
αλλά και το γέλιο είναι σπουδαίο όπλο και ενδεικτικό της πνευματικής κατάστασης του ανθρώπου.
Ο Πυθαγόρας παρατηρούσε στους μαθητές του τον τρόπο με τον οποίο γελούσαν και με τι γελούσαν.

Μιλάμε ακατάπαυστα, όχι μόνο με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας σε ένα ατελείωτο εσωτερικό μονόλογο διάλογο.
Αν σταματήσουμε αυτό τον διάλογο ο κόσμος σταματά να είναι όπως τον ξέρουμε
Καταρρέει... μαζί του και πολλές από τις πεποιθήσεις μας.

Αυτή η εσωτερική σιωπή είναι πολυπόθητος στόχος για τους πολεμιστές που προσπαθούν να προσεγγίσουν θέματα γνώσης.
Οι πολεμιστές εκπαιδεύονται όχι μόνο στην εσωτερική σιωπή αλλά και στον σωστό εξωτερικό και εσωτερικό διάλογο.

Αρχίζουν με την προσοχή.
Όπου πάει η προσοχή κατευθύνεται και η ενέργεια.
Το να μας κλέβουν την προσοχή σημαίνει ότι μας κλέβουν ενέργεια.
Και αυτό το επιδιώκουν μερικοί εφευρίσκοντας αρκετούς τρόπους.
Ο πιο συνηθισμένος είναι ο ήχος, η ένταση ,που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Πιο εύκολα κλείνεις τα μάτια παρά τα αυτιά και φυσικά συνδέεται με την ομιλία και την ενέργεια,
αφού για να διαδοθούν τα ηχητικά κύματα απαιτείται υλικό μέσο.
Κυριαρχώντας στην προσοχή οι πολεμιστές οργανώνουν τις σκέψεις τους και τον λόγο, ώστε τίποτα να τους ξεφεύγει ανεξέλεγκτα και ασυνείδητα.
Προσέχουν... ότι αποφασίζουν να προσέξουν.

Σε αυτό βοηθούνται από την σωστή αναπνοή και ο Ερμής σχετίζεται με τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα και τα χέρια..
Ανήκει επίσης στον άξονα της ακοής.

Για να μιλήσουμε σωστά χρειάζεται να έχουμε ακούσει και καλά και να έχουμε κάτι να πούμε, αφού το έχουμε σκεφτεί ή ρωτώντας για να μάθουμε.
Το μεγάλο πρόβλημα της επικοινωνίας των ανθρώπων είναι όχι μόνο ότι δεν ακούν καλά ,αλλά συνεχίζοντας τον ατέλειωτο μονόλογο τους απαντούν στον εαυτόν τους,
αντί στον συνομιλητή τους, ο οποίος πιθανόν να έχει πει κάτι άλλο ...;.
που δεν κατανοήθηκε γιατί δεν έφθασε ποτέ στο αυτί του άλλου.

Μια ήρεμη και βαθιά αναπνοή οδηγεί σε ένα ήρεμο εσωτερικό διάλογο και σε ένα νηφάλιο λόγο. Διαφορετικά οι υπερβολική κατανάλωση του λόγου, η φλυαρία, οι περιττές κινήσεις και σκέψεις εξουθενώνουν τον άνθρωπο τον καταβροχθίζουν, όπως ακριβώς τα άλογα του Διομήδη τρεφόταν από τις ανθρώπινες σάρκες..

Ο Ηρακλής δαμάζοντας τα άλογα δαμάζει την άλογη φαντασία και τις περιττές σκεπτομορφές, που καταβροχθίζουν κυριολεκτικά τους ανθρώπους.
Από τις καλύτερες αντιδράσεις στην αντίσταση κατά της κλοπής ωρισμένων ειδικά λόγων είναι το γέλιο, που διώχνει την επιρροή της υποβολής, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δία.

Ο άρχων του Ολύμπου γελάει με την καρδιά του στο λόγο του Ερμή, που προσπαθεί να τον μπερδέψει με διάφορα τερτίπια.
Το να γελάμε και με τον ίδιο μας τον εαυτό είναι ένα καλό αντίδοτο για την θολή σκέψη.
Να μη γινόμαστε σοβαροφανείς, δύσκαμπτοι και σφιχτοί, παίρνοντας την σπουδαιότητα του εγωκεντρικού εαυτού μας στα ...σοβαρά.

Η εικόνα ενός θεού που γελάει με την κατεργαριά του γιου του και τον πιάνει από το αυτί να παραδώσει το κοπάδι είναι μια πηγή όασης ανάμεσα στην έρημο της μιζέριας και της καταθλιπτικότητας άλλων "λογικών".

Εκτός τούτου αυτοί που μας κλέβουν την χαρά, μας κλέβουν πάντα και την δύναμη την ενέργεια την ζωτικότητα.
Το μεγαλύτερο δώρο δύναμης που μπορείς να κάνεις σε κάποιο είναι να του δώσεις
χαρά και αισιοδοξία και να τον απενοχοποιήσεις, για να σταθεί στα ποδιά του όρθιος και να διεκδικήσει την εσωτερική και εξωτερική του ελευθερία.

Οπωσδήποτε δεν πρέπει να ξεχνάμε να ακολουθούμε τα αντίθετα αχνάρια του Ερμή για να παίρνουμε πίσω τις αγελάδες μας, έστω... και τις 48.
Να σκεφτόμαστε και αντίθετα από πού μας λένε ...;και από αυτό που πιστεύουμε ότι «γνωρίζουμε» ...;
Το παραμύθι με τον Πήτερ Παν ...;στην χώρα του Ποτέ, νέος συνεχώς
σχετίζεται με τον πάντα νεανικό χαρακτήρα του θεού.

Ο Ερμής σε αρσενικά ζώδια φτιάχνει την δεξιά πλευρά του Οδυσσέα.
Και σε θηλυκά ,στα γυναικεία ωροσκόπια δείχνει στοιχεία του Άνιμους, και σε αρσενικά
ιδιότητες της Σκιάς.

Το βιοχημικό του άλας είναι το συνδετικό άλας του Χλωριούχου Καλίου.
Στο κύκλο της Οδύσσειας αντιστοιχεί στους Ασκούς του Αιόλου.
Ο Οδυσσέας «κοιμήθηκε» , χαλάρωσε, έπαψε να είναι σε εγρήγορση σε επαγρύπνηση
Συνείδησης και βρήκαν την ευκαιρία οι σύντροφοι του και τα ελαττώματα του
να ανοίξουν τους ασκούς και οι άνεμοι να καθυστερήσουν την επιστροφή.
Ήταν πολύ κοντά στην Ιθάκη τότε και έκανε το λάθος να επαναπαυτεί.
Ο Οδυσσέας είναι δισεγγονος του Ερμή και ο Ερμής είναι παρών σε όλη την πορεία και την διαδρομή μαζί με την Αθηνά.

Ο πολυμήχανος βασιλιάς της Ιθάκης διαθέτει και ξεκινάει με όλα τα χαρίματα του προπάπου του αλλά δεν θα μείνει μόνο σε αυτά.
Η αποστολή του είναι να εξελίξει την συνείδηση σε Επίγνωση , να εξερευνήσει το Άγνωστο και να το συνδέσει με το Γνωστό.
Για αυτό το έργο είναι απαραίτητο να λειτουργεί άριστα ο νους και η ενέργεια του θεού.

Η καλύτερη θέση του είναι φυσικά στους Διδύμους, ζώδιο του αέρα.
Εκεί βρίσκεται και ο Κάστωρ και ο Πολειδευκης ...; οι Διόσκουροι.

Οι Δίδυμοι φανερώνουν και τον διπλό χαρακτήρα του θεού κι ο 3ος οίκος την πρώτη εκπαίδευση, τις πληροφορίες , την γειτονιά μας, το συγγενικό περιβάλλον.
Σε ένα δέντρο θα το παρομοιάζαμε με τα φύλλα του και την απορρόφηση
των ηλιακών ακτίνων φωτοσυνθέτοντας.

Ο κίνδυνος από τις πληροφορίες είναι να παραμείνουμε σε ένα πληροφοριακό επιφανειακό επίπεδο, μιλώντας... για να μιλούμε και ξέροντας... για να ξέρουμε.
Οι γνώσεις και οι πληροφορίες χρειάζεται να φιλτραριστούν , να δοκιμαστούν σε εμπειρίες ζωής
και όλη η γνώση του κόσμου αν δεν στοχεύσει στην αυτογνωσία , την βαθιά
γνωριμία με τον Εαυτό είναι άχρηστη και επικίνδυνη.

Άλλωστε η πιο ανήθικη πράξη είναι η έλλειψη αυτογνωσίας.
...;από τα μυστικά μονοπάτια,
της αστρολογίας
...του 21ου Αιώνα

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ : ΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΟΝ..

http://e-lions.blogspot.com/

Η ΑΛΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ο Μοναχός Παίσιος είπε...

Prayer to The Four Directions

Great Spirit of Light, come to me out of the East (red) with the power of the rising sun. Let there be light in my words, let there be light on my path that I walk. Let me remember always that you give the gift of a new day. And never let me be burdened with sorrow by not starting over again.
Great Spirit of Love, come to me with the power of the North (white). Make me courageous when the cold wind falls upon me. Give me strength and endurance for everything that is harsh, everything that hurts, everything that makes me squint. Let me move through life ready to take what comes from the north.

Great Life-Giving Spirit, I face the West (black), the direction of sundown. Let me remember everyday that the moment will come when my sun will go down. Never let me forget that I must fade into you. Give me a beautiful color, give me a great sky for setting, so that when it is my time to meet you, I can come with glory.

Great Spirit of Creation, send me the warm and soothing winds from the South (yellow). Comfort me and caress me when I am tired and cold. Unfold me like the gentle breezes that unfold the leaves on the trees. As you give to all the earth your warm, moving wind, give to me, so that I may grow close to you in warmth. Man did not create the web of life, he is but a strand in it. Whatever man does to the web, he does to himself.

Προσευχή των Επτά Γαλαξιακών Κατευθύνσεων

Απο τον Ανατολικό Οίκο του Φωτός
Είθε η σοφία να ξυπνήσει μέσα μας
Ώστε να δούμε τα πάντα με διαύγεια

Απο τον Βόρειο Οίκο της Νυχτιάς
Είθε η σοφία να μεστώσει μέσα μας
Ώστε να γνωρίζουμε μέ όλο μας το είναι

Απο τον Δυτικό Οίκο της Μεταμόρφωσης
Είθε η σοφία να μεταμορφωθεί στην σωστή πράξη
Ώστε να πράξουμε αυτά που πρέπει να γίνουν

Απο το Νότιο Οίκο του Αιώνιου Ήλιου
Είθε οι σωστές πράξεις να φέρουν την συγκομιδή
Ώστε να απολαύσουμε τους καρπούς της πλανητικής ύπαρξης

Απο τον Άνω Οίκο του Παράδεισου
Εκεί που οι άνθρωποι των αστεριών και οι Αναλειφθέντες Δάσκαλοι είναι συγκεντρωμένοι
Είθε οι ευλογίες τους να έρθουν τώρα σ' εμάς
Απο το Κάτω Οίκο της Γής
Είθε ο χτύπος του κρυσταλλικού πυρίνα της καρδιάς Της
Να μας ευλογεί με αρμονία και να λήξει όλους τους πόλεμους

Απο το Κέντρο της Γαλακτικής Ύπαρξης
Που βρίσκεται ταυτόχρονα παντού
Είθε τα πάντα να γίνουν γνωστά
ως το φώς της αμοιβαίας αγάπης

Ah Yum Hunab Ku Evam Maya E Ma Ho!
Ah Yum Hunab Ku Evam Maya E Ma Ho!

Ah Yum Hunab Ku Evam Maya E Ma Ho!

"Eυλογημένη η Αρμονία του Νού και της Φύσης!"

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Healing For All Beings: Αγάπη σε όλα τα όντα,

Healing For All Beings: Αγάπη σε όλα τα όντα,: "Αγάπη σε όλα τα όντα, Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση. Πάνω, κάτω. Αγάπη σε όλα τα όντα, Ευσπλαχνία προς όλα τα όντα, Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση...."

Αγάπη σε όλα τα όντα,

Αγάπη σε όλα τα όντα,
Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση.
Πάνω, κάτω.
Αγάπη σε όλα τα όντα,
Ευσπλαχνία προς όλα τα όντα,
Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση.
Πάνω, κάτω.
Ευσπλαχνία προς όλα τα όντα,
Χαρά σ' όλα τα όντα,
Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση.

Πάνω, κάτω.
Χαρά σ' όλα τα όντα,
Γαλήνη σ' όλα τα όντα
Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση.

Πάνω, κάτω.
Γαλήνη σε όλα τα όντα.

Μάντραμ - Επιθυμία όλων των Εθνών

Ω Εσύ που με κάλεσες στην Ατραπό του μόχθου

Δέξου την ικανότητα και την επιθυμία μου,
Δέξου το μόχθο μου, Ω Κύριε!
Γιατί μέρα - νύχτα Εσύ με παρατηρείς
Φανέρωσε το Χέρι Σου, Ω Κύριε!
Γιατί μεγάλο είναι το σκοτάδι
Σε ακολουθώ!

Χαρακτηριστικά της Παρθένου (περιγραφή ενεργειών)

Η Παρθένος έχει 3 χαρακτηριστικά. Προστατεύει, τρέφει και αποκαλύπτει τη Θεότητα μέσα στη μορφή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια της για να προστατέψουμε, να θρέψουμε και να αποκαλύψουμε τη Θεότητα μέσα μας και στούς άλλους. Για να προστατέψει κάποιος τη Θεότητα μέσα του και στους άλλους πρέπει να προσπαθήσει να επιβεβαιώνει τη Θεότητα μέσα σε όλη την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, να αποβάλλει όλα τα συναισθήματα ζήλειας και μίσους που μπορεί να έχει.
Να μην επικρίνει τους ανθρώπους ούτε να δημιουργεί μέσα τους αμφιβολία για τις δημιουργικές δυνάμεις που είναι κρυμμένες μέσα τους, να δημιουργεί μέσα στη ζωή σωστές συνθήκες, έτσι, ώστε η εσωτερική Θεότητα να μην υφίσταται επιθέσεις, να μην προκαλεί όσο το δυνατόν αντιδράσεις προσωπικότητας. (Αλίκη Μπέϊλη, Εσωτέρα Αστρολογία, σελ. 259)
Να αποτρέπει τις υπάρχουσες καταστάσεις που θα καθυστερήσουν την εσωτερική ανάπτυξη και εξέλιξη του θεϊκού Σπινθήρα.
Για να θρέψετε την Θεότητα μέσα σας και στους άλλους προσπαθείστε να βλέπετε την ομορφιά μέσα στους άλλους και μέσα σας, να εκτιμάτε την έκφραση των αρετών, να εμπνέετε τους ανθρώπους με υψηλές ιδέες, οράματα και με την ίδια σας τη ζωή, να παρέχετε ομορφιά, αρμονία, καλοσύνη και αλήθεια με όλες τις πράξεις, εκφράσεις και σκέψεις και να ανυψώνετε το επίπεδο της ηθικής και της εκπαίδευσης.
Να προσφέρετε υψηλή μουσική, λογοτεχνία και άλλες τέχνες που έχουν δημιουργηθεί σε ανώτερα επίπεδα συνείδησης και τα οποία είναι ικανά να μεταδόσουν πνευματική ζωντάνια και την παρόρμηση για υπηρεσία και θυσία.
Για να αποκαλύψουμε τη Θεότητα μέσα μας και στους άλλους πρέπει να εμπιστευόμαστε και να δείχνουμε πίστη στο εσωτερικό τους φώς, να δημιουργούμε αυτές τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα ανθίσουν σαν πνευματικές υπάρξεις, να τους εμπνέουμε για παγκόσμια υπηρεσία, να τους προκαλούμε σε ηρωϊκές πράξεις, να τους δείχνουμε την παγκόσμια ανάγκη, να συνεργαζόμαστε με όλες τις εποικοδομητικές τους πράξεις.
Να δημιουργούμε ευκαιρίες για να δούν την ομορφιά, το δικό τους Εαυτό.
Ετσι θα αξιοποιήσουμε την ενέργεια που ακτινοβολείται απο τον αστερισμό της Παρθένου.

Τορκομ Σαραϊνταριαν

Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος, 2103603334

Παρθένος και Χριστική αρχή

Η Παρθένος ονομάζεται μήτρα του χρόνου και μέσα σ'αυτή οι σπόροι μεγάλων αξιών φυτεύονται, προστατεύονται, τρέφονται κι αποκαλύπτονται. Το έργο της Παρθένου είναι να φέρει σε εκδήλωση τη Χριστική αρχή μέσα στο άτομο και στη φυλή των ανθρώπων.
Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι είναι η Παρθένος εκείνη που γεννά το Χριστό. Δεν τον αποκτά απο εξωτερικές πηγές. Αυτός είναι μέσα στην Παρθένο. Είναι ο αληθινός Της Εαυτός. Η Παρθένος είναι το σύμβολο της ύλης η οποία είναι ο αντίθετος πόλος του Πνεύματος. Η ύλη δίνει μορφή στη δημιουργική θέληση του πνεύματος που εκδηλώνεται μέσω της ύλης. Το πνεύμα όμως δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο εκτός απο τον Υιό της Μητέρας. Είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στον Πατέρα και την Μητέρα. Είναι η συμπαντική ψυχή. Η παγκόσμια ψυχή ή η Χριστιανική αρχή, η γέφυρα ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη.
Η Χριστική αρχή είναι ο σπόρος της ζωής, ο σπόρος της αγάπης και ο σπόρος της δύναμης που είναι εμφυτευμένος μέσα σε κάθε μορφή, σε κάθε επίπεδο ύπαρξης. Αυτή η θεότητα περνάει μέσα απο τους αιώνες μια διαδικασία εξέλιξης, εκδίπλωσης και άνθισης. Η ενέργεια της Παρθένου την φέρνει σε εκδήλωση.
Τρέφει το σχέδιο κάθε Ψυχής. Καθένας απο εμάς, η Ψυχή μας, έχει ένα σχέδιο. Έχουμε μέσα μας ένα πρότυπο, μια ομορφιά που θα εκδηλωθεί. Ο "ανθρωπισμός" μας θα γίνει θεϊκός. Το Σχέδιο είναι μέσα μας και τρέφεται απο την ενέργεια της Παρθένου.

Τορκομ Σαραϊνταριαν

Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος, 2103603334

Διαλογισμός Παρθένου

1. Πείτε ένα ΟΜ.
2. Χαιρετισμοί, στο μεγάλο αστερισμό της Παρθένου.
    Χαιρετισμοί στη Θεία Μητέρα του Βούδα, του Κρίστνα και του Χριστού.
    Χαιρετισμοί σε όλους αυτούς που προστατεύουν, τρέφουν και αποκαλύπτουν την ομορφιά.
3. Πείτε 3 ΟΜ.
4. Πείτε την Μεγάλη Επίκληση.
5. Η σπερματική σκέψη για τον διαλογισμό είναι:
    "Ο Χριστός μέσα σας η ελπίδα της δόξας". Σκεφτείτε πως μπορούμε να Τον προστατέψουμε, να Τον θρέψουμε και να Τον αποκαλύψουμε.
6. Απαγγείλετε το Μάντραμ της Ενοποίησης.
(ΜΑΝΤΡΑΜ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η γή των ανθρώπων είναι ένα και εγώ είμαι ένα με αυτούς.
Ζητώ να αγαπώ όχι να μισώ. Ζητώ να υπηρετώ και όχι να απαιτώ αφειλούμενη υπηρεσία.
Ζητώ να θεραπεύω, όχι να βλάπτω.
Είθε ο πόνος να φέρει την οφειλούμενη ανταμοιβή Φωτός και Αγάπης.
Είθε η ψυχή να ελέγχει την εξωτερική μορφή και τη ζωή και όλα τα γεγονότα και να φέρει στο φώς την αγάπη που υπόκειται στα συμβάντα του χρόνου.
Ας έλθει το όραμα και η ενόραση και ας παρέλθουν οι εξωτερικές διαιρέσεις.
Ας επικρατήσει η αγάπη, όλοι οι άνθρωποι ας αγαπούν.)
7. Πείτε 3 ΟΜ.
Νamaste!

Τορκομ Σαραϊνταριαν
Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος, 2103603334

Ιδιότητες Πανσελήνου στον ήλιο της Παρθένου

O αστερισμός της Παρθένου γεννά τον ενυπάρχοντα Θεό στον άνθρωπο σε πλανητικό και ατομικό επίπεδο. Ο ενυπάρχων θεός στον άνθρωπο είναι ο Εαυτός, ο Σπινθήρας, η Μονάδα. Στον πλανήτη η Χριστική αρχή και στο ηλιακό σύστημα είναι η Ψυχή του ηλιακού συστήματος σε εξέλιξη.
Η εξελισσόμενη Ψυχή του ανθρώπου, του πλανήτη και του ηλιακού συστήματος είναι η διαδικασία της κυοφόρησης, εξέλιξης και μύησης.
Η ενέργεια της Παρθένου προστατεύει αυτή τη διαδικασία, την τρέφει και τη φέρνει σε αποκάλυψη. Κρίση είναι το να δημιουργεί κανείς ένα υποκειμενικό ρυθμό και να καταστρέφει τον αντικειμενικό ρυθμό των οχημάτων με ατομική, πλανητική και ηλιακή έννοια.
Οι εργάτες του Φωτός και οι άνθρωποι καλής Θέλησης σε αυτή την Πανσέληνο πρέπει να έχουν σαν σκοπό να γεννήσουν μια νέα συνείδηση που προκαλεί, μυεί, ενοποιεί και εναρμονίζει. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σ'αυτή την σπερματική σκέψη.
Την Παρθένο διαπερνούν δύο ακτίνες . Η μία εσωτερική και επηρεάζει μόνο τα ενορατικά, ατμικά και μοναδικά πεδία. Η άλλη που είναι εξωτερική, επηρεάζει την προσωπικότητα. Στην πραγματικότητα, η εσωτερική ακτίνα δημιουργεί διαμάχη στην προσωπικότητα και την προκαλεί παρουσιάζοντας μεγαλύτερα οράματα και προκλήσεις. Η προσωπικότητα παλεύει μέσα της, στα φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά πεδία, να συλλάβει και να απαντήσει στο κάλεσμα που έρχεται απο τα ανώτερα επίπεδα.
Αυτό τον καιρό, υπάρχει ένα κάλεσμα ειρήνης και παγκόσμιας αρμονίας και οι προσωπικότητες των εθνών συγκρούονται, στο τέλος όμως θα απαντήσουν στο κάλεσμα που έρχεται απο τα ανώτερα επίπεδα.
Η ακτίνα της προσωπικότητας της Παρθένου, η έκτη ακτίνα, δημιουργεί μια σταθερή, μονοσήμαντη αφιέρωση στο μεγαλείο και τη θυσία. Στη Παρθένο, αισθανόμαστε ένα είδος αφιέρωσης ή έφεσης προς μια μεγάλη ομορφιά. Έτσι, η Παρθένος συμβολίζει την προστασία ή την προστατευτική δύναμη της ύλης και της ουσίας που δέχεται το Σπινθήρα της Ζωής.
Συνεργαζόμαστε με όλες τις προσπάθειες της Παρθένου να προστατέψει τη φλόγα της ζωής, όταν συνειδητά δεχόμαστε, αφομοιώνουμε και ακτινοβολούμε την ενέργεια της.
Η Παρθένος είναι επίσης το σύμβολο της τροφού, της φλόγας της ζωής. Τρέφει κάθε Σπινθήρα από την ίδια την ουσία. Η Μητέρα μέσα στο Διάστημα είναι ο Κοσμικός μηχανισμόςτης μετουσίωσης μέσω του οποίου η ουσία του φωτός μετατρέπεται στην ουσία της αγάπης και η φλόγα της ζωής τρέφεται με ουσία αγάπης. Το φώς μετατρέπεται σε αγάπη μέσω της αλχημιστικής δύναμης της Μητέρας.
Η Μητέρα γεννά το παιδί και εξαφανίζεται. Το φώς συγχωνεύεται με την αγάπη και αυτή λιώνει στη θέληση, στη φλόγα της Ζωής και μόνο η Ζωή υπάρχει.

Τορκομ Σαραϊνταριαν

Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος, 2103603334

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Η περίοδος της Πανσελήνου διαιρείται σε 7 ημέρες- Ερμηνία

   Η περίοδος της κάθε Πανσελήνου διαιρείται σε 7 ημέρες. Τρείς πρίν την πανσέληνο, την ημέρα της πανσελήνου και τρείς μέρες μετά την πανσέληνο.
(Οι εορτές των Πανσελήνων μπορούν να τηρηθούν για τρείς ή πέντε μέρες.
Η κύρια ιδέα γι'αυτό βασίζεται στην:
1. Aφιέρωση,

2. Επαφή-Σιωπή,
3. Διανομή-Υπηρεσία.)
   Οι πρώτες 3 μέρες μαζί ονομάζονται ημέρες προετοιμασίας. Η πρώτη μέρα της προετοιμασίας ονομάζεται ημέρα της εμπιστοσύνης. Η δεύτερη ημέρα της πνευματικής ενατένισης και η τρίτη ημέρα της αφιέρωσης και απόφασης.
   Αυτές τις 3 ημέρες πρέπει να παραμένουμε σε πνεύμα απάρνησης και απόσπασης. Η απάρνηση και η απόσπαση είναι οι τρόποι για να διαφυλάξουμε και να συσσωρεύσουμε ενέργεια, για να καθαρίσουμε την όραση μας και να διορθώσουμε την ευθυγράμμιση και τις σχέσεις μας.
   Την πρώτη μέρα, πρέπει να γεμίσουμε τις καρδιές μας με την πίστη ότι ο Χριστός είναι, η Ιεραρχία υπάρχει και μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ο σπινθήρας της Ζωής, της αιώνια αποκαλυπτόμενης και ανθοφορούσας πραγματικότητας. Όλη την ημέρα θα πρέπει οι σκέψεις μας να επικεντρώνονται σ'αυτές τις ιδέες, χωρίς να εμπλέκονται στα καθημερινά μας καθήκοντα και την εργασία μας. Μέσω μιας τέτοιας προσπάθειας βάζουμε τον εγκέφαλο μας στη σωστή διάταξη για την μελλοντική εργασία.
   Τη δεύτερη ημέρα, που είναι η ημέρα της ενατένισης, το αστρικό μας όχημα υψώνεται σ' ένα υψηλό επίπεδο ευαισθησίας, ομορφιάς, αγάπης, λατρείας και έκστασης. Αυτή την ημέρα υψώνουμε τις καρδιές μας προς το μεγαλείο των τελειωμένων Υιών του θεού και της πνευματικής ζωής που μας οδηγούν στην Αιωνιότητα.
   Την τρίτη ημέρα, που ονομάζεται ημέρα της αφιέρωσης, το νοητικό σώμα θα γεμίσει με ενέργεια θέλησης και θα απλωθεί προς τις υπερβατικές αξίες. Πρέπει να παρθεί μια ισχυρή και ουσιαστική απόφαση ότι όλες οι εισερχόμενες ενέργειες θα χρησιμοποιηθούν για την πραγμάτωση του ΣΧΕΔΙΟΥ και την ανύψωση της ανθρωπότητας συνολικά.
   Αυτή είναι η ημέρα της έντασης. Κρατάμε το δισκοπότηρό μας πρός τα πάνω, σαν ένα ανοιχτό λωτό προς τις ακτίνες της Αιωνιότητας , για να γεμίσει με ενέργειες της Νέας Εποχής.

Τορκομ Σαραϊνταριαν
Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος, 2103603334

Οι επιρροές της Πανσελήνου

Κατα την περίοδο της Πανσελήνου όλα τα κατώτερα σώματα μας, φυσικό, συναισθηματικό και κατώτερο νοητικό, που ονομάζονται σεληνιακά σώματα, απομακρύνονται απο την άμεση επίδραση της Σελήνης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος έχουμε μια ευκαιρία ν΄ακτινοβολήσουμε το εσωτερικό μας φώς μέσω των κατώτερων σωμάτων μας, τα οποία ως ένα βαθμό είναι ακόμα μολυσμένα την προηγούμενη επήρεια της Σελήνης.
Όταν τα κατώτερα σώματα δε διεγείρονται σχεδόν καθόλου απο τη Σελήνη, οι ανώτερες ενέργειες απελευθερώνονται και εισβάλουν άφθονες μέσα στην ανθρώπινη ατμόσφαιρα. Αυτοί που δεν έχουν αρκετή νοητική ισορροπία, κατα την περίοδο της Πανσελήνου εμφανίζουν σημάδια ανισορροπίας. Οι υπερχειλίζουσες πνευματικές ενέργειες προκαλούν μία προοδευτκή ένταση στο νοητικό μηχανισμό τους και μεγάλη έξαψη των επιθυμιών τους.
Την ώρα της κάθε Πανσελήνου θα πρέπει να ανοίγει το δισκοπότηρο της καρδιάς μας στο πνεύμα της επίκλησης έτσι, ώστε οι εισερχόμενες  ενέργειες με την μεταστοιχειοτική, μεταμορφωτική, μετουσιωτική επίδρασή τους να χύνονται μέσα στην ύπαρξη μας.
Ένα "ραγισμένο" άτομο έιναι αυτό που ο νούς του δέχθηκε πολλά βόλτ ενέργειας χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία και ετοιμότητα. Η ενέργεια χτυπάει τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα του και βαθαίνει τις πληγές ή αυξάνει τις απώλειες της ενέργειας.
Κατα την διάρκεια κάθε Πανέληνου οι μαθητές πρέπει να έρχονται σε επαφή, να απορροφούν και να διευθύνουν αυτές τις ενέργειες, ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο της κακής χρήσης και διαστρέβλωσης τους. Την ίδια ώρα θα πρέπει να βοηθούν την ανθρωπότητα ν' ανυψωθεί σ' ένα υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης.

Τορκομ Σαραϊνταριαν
Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος, 2103603334