Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Διαλογισμός Σκορπιού

1. Πείτε:
Είθε να διαχυθεί η δύναμη της μιας ζωής, μέσω του ομίλου όλων των αληθινώς εξυπηρετών.
Είθε να χαρακτηρίζει η αγάπη της μιας ψυχής, τις ζωές όλων όσων ζητούν να βοηθήσουν τα Μεγάλα Όντα.
Είθε να ολοκληρώσω το μερίδιο μου στο ένα έργο, μέσα απο αυταπάρνηση, αβλάβεια, και ορθή ομιλία.
2. Εκφωνείστε 3 ΟΜ
3. Οραματιστείτε έναν αετό να πετά σε υψόμετρο, με ένα πεντάκτινο αστέρι στο κεφάλι (αν ακόμα φοβάστε τα σύμβολα, οραματιστείτε τον να έχει έναν ισοσκελή σταυρό)
4. Εκφωνείστε 3 ΟΜ
5. Διαλογιστείτε στο ρητό του ζωδίου
"Είμαι φωτεινός πολεμιστής και απο την μάχη βγαίνω νικητής"
α. Βρείτε τρία εμπόδια στη ζωή που χρειάζεται να ξεπεράσετε.
β. Τί σημαίνει για εσάς "πολεμιστής"
γ. Που και ποιό είναι για εσας το πεδίο μάχης.
δ. Τί σημαίνει για εσας νίκη;
6. Οραματιστείτε τρία ρεύματα φωτός διαφορετικών χρωμμάτων να δημιουργούν μια ομορφιά της εκλογής σας  και μετά πείτε: "Μέσα στην ομορφιά και την αρμονία είμαστε ενωμένοι, με την ομορφιά και την αρμονία προσευχόμαστε, μέσω της ομορφιάς και της αρμονίας κυριαρχούμε"
7. Τελειώστε εκφωνώντας τρία ΟΜ
ΑΜΗΝ.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Σκορπιός: Το ερπετό και ο Αετός. Οι ακτίνες

Η τέταρτη ακτίνα ονομάζεται Ακτίνα της Αρμονίας μέσω Διαμάχης. Είναι η ακτίνα της ανθρωπότητας. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι όλες σχεδόν οι επιτεύξεις, οι διευρύνσεις και οι επιτυχίες μας είναι αποτέλεσμα κάποιοων συγκρούσεων. Όπως έχει ο Σκορπιός 3 σύμβολα έτσι έχει και η διαμάχη της ανθρωπότητας τρία επίπεδα.
Στο επίπεδο του ερπετού είναι ο πόλεμος, η επανάσταση και η αιματοχυσία, στο επίπεδο του σκορπιού είναι η αντιπαράθεση με τη λογική, την επιχειρηματολογία, τις αποδείξεις και τα πειράματα και αν δεν βρεθεί λύση με τους πολέμους. Και στο επίπεδο του Αετού υπάρχει ακόμα η διαμάχη έχει όμως μια ενορατική κατανόηση και τη δύναμη της προσαρμοστικότητας που οφείλεται στην αναπτυγμένη εκπαίδευση και ενόραση.
Ο Αετός είναι ένας μεγάλος εναρμονιστής. Μπορεί να δυμιουργήσει ομορφιά ακόμα και απο ακραίες αντιθέσεις. Μερικές φορές, η δημιουργία του είναι πιο μεγάλη όταν έιναι ένας αρμονικός συνδιασμός που προέρχεται απο εντελώς αντίθετα άκρα.
Η τέταρτη ακτίνα συσχετίζει τα άκρα και δημιουργεί αρμονία και ομορφιά. Κάνει το πνεύμα να μάχεται ενάντια στην ύλη και την ύλη ενάντια στο πνεύμα. Μέσα σε μια τέτοια μάχη η ύλη εξελίσσεται και διευρύνεται και το πνεύμα εκδηλώνεται μέσω αυτής.
Η ενέργεια της ακτίνας αναμιγνύεται όταν οι ιδέες έχουν κρυσταλλωθεί (παγιωθεί) και μετατραπεί σε είδωλα (εμμονές άνευφ ουσίας). Χάρη σ'αυτήν, η αυθεντική ιδέα αντιμετωπίζει το είδωλο (απομυθοποίηση, αποκάλυψη ψευδεσθήσεων). Τότε αποκτά τον έλεγχο.
Η ενέργεια της δημιουργεί διαμάχη μέσα στην ύπαρξη μας. Η αυτοεξέταση και η ανασκόπηση θα εφαρμοστούν συστηματικά. Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν και πρός το μέλλον βρίσκονται οι καλύτεροι τρόποι δράσης στο παρόν.
Στο στάδιο του Αετού, ο άνθρωπος εξετάζει τον εαυτό του χωρίς κριτική και δικαιολογίες αλλά σαν αποσπασμένος παρατηρητής.
Μέσα απο την διαδικασία αυτή αναδύεται η Ειρήνη. Όχι η αδράνεια αλλά οι ορθές σχέσεις, η εστίαση και η πόλωση (μαγνητισμός).
Ο Άρης είναι ο εξωτερικός κυβερνήτης του Σκορπιού. Εκχέει στον πλανήτη μας ενέργεια έκτης ακτίνας, την ενέργεια της αφοσίωσης. Η έκτη ακτίνα έχει τη θέληση για το σκοπό. Δημιουργεί τις αιτίες, μέσω των οποίων, μεγάλες αλλαγές εισέρχονται στη ζωή. (Και στην ανθρωπότητα).
Το ερπετό χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια σαν τη δύναμη του φανατισμού. Ο σκορπιός χρησιμοποιεί την έκτη ακτίνα σαν θρησκευτική αφοσίωση και λατρεία. Ο Αετός χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη σαν αφιέρωση σ'ένα μεγάλο σκοπό μέσα απο μια πραγματική θυσία.
Ο Αετός μάχεται κυρίως στο νοητικό πεδίο. Η μάχη του διεξάγεται με σκέψεις και ιδέες. Κάθε μάχη είναι γι'αυτόν έκφραση μιας ατελείωτης εσωτερικής πάλης ενάντια στα φυσικά, συναισθηματικά και νοητικά του προβλήματα. Μεγαλώνει και διευρύνεται μόνο παλεύοντας μέσα του. Αλλά η μάχη αρχίζει πάντα απο τον Ανώτερο Εαυτό και οδηγείται σε νίκη πάλι απο αυτόν. Συνεχίζεται μέχρις ότου ν'αντιμετωπίσει τη συνδιασμένη δύναμη ολόκληρης της κατώτερης στρατιάς στην προσωπικότητα.
Την συσσωρευμένη δύναμη όλων των κατώτερων δυνάμεων, τάσεων και παρορμήσεων, όλων των θυμαπατών και πλανών με τις οποίες το άτομο (και η ανθρωπότητα) είχε ταυτιστεί για αιώνες. Στην προσπάθεια να ελευθερωθεί οι κατώτερες ενέργειες συσσωρεύονται και φράζουν σα μια οντότητα την ένωση και άνοδο του πνεύματος.
Στην πραγματικότητα είναι το σύνολο όλων των στοιχειακών του φυσικού, συναισθηματικού και νοητικού σώματος. Τελικά ο άνθρωπος, εξαιτίας αυτού, αντιμετωπίζειένα πραγματικό αποκλεισμό, αλλά τελικά με την βοήθεια των αρετών και των καλών πράξεων, ξεπερνά τα εμπόδια και γίνεται νικητής του κατώτερου εαυτού.
Ένας άνθρωπος, είναι ο ίδιος το εμπόδιο του αλλά και ο σωστός του δρόμος. Μόλις ελαττώσει τους περιορισμούς του, ελευθερώνεται και προχωρά στην προσωπική του εξέλιξη.
Η επόμενη ακτίνα που παίζει ρόλο είναι η Δεύτερη. Της Αγάπης-Σοφίας που εκχέεται απο τον Σείριο και παρέχει στον άνθρωπο Σοφία.
Στο στάδιο του ερπετού, ο άνθρωπος ταυτίζεται με την ύλη και ζεί υλικά. Στο στάδιο του σκορπιού έρχεται σε ύπαρξη, όταν ένα άτομο αισθάνεται ότι είναι αποπλανημένο απο την ύλη και προσπαθεί σκληρά να ελευθερωθεί απο μια τέτοια α΄πάτη και πλάνη. Το στάδιο του Αετού αναδύεται όταν ένα άτομο, μέσω διάκρισης αποσύρεται απο την πλάνη και κατοικεί στα ανώτερα βασίλεια της επίγνωσης.
Αυτό τον μήνα πρέπει να καλλιεργείται περισσότερο η δύναμη της ένωσης και της σύνθεσης μέσω δημιουργικού διαλογισμού και δραστηριοτήτων.
Πρέπει να αντιδράσουμε στην αδράνεια με δράση.
Πρέπει να αναπτυχτεί το πνεύμα του πολεμιστή.

Ιδιότητες Πανσελήνου στον ήλιο του Σκορπιού

Χαίρε!
Η πανσέληνος αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μύηση και διεύρυνση της συνειδησης.
Ο Σκορπίος διοχετεύει την ενέργεια της τέταρτης ακτίνας απο κοσμικές πηγές - Αρμονία μέσω διαμάχης. Ο κυρίαρχος όμως πλανήτης είναι ο Άρης ένας πλανήτης έκτης ακτίνας - Ακτίνα της Αφοσίωσης. Εχουμε επίσης μια επίδραση δεύτερης ακτίνας στην ενεργειακή ροή του Σκορπιού και αυτή είναι η έκχυση απο τον Σείριο . Ο Σειριακός Λόγος είναι ο Ηλιακός Άγγελος του Δικού μας Ηλιακού Λόγου, "Ο Ήλιος του Σείριου είναι η πηγή του Λογοϊκού Νού." Ο Σείριος, οι Πλειάδες και ο Ήλιος σχηματίζουν ένα Κοσμικό τρίγωνο. Εμείς κυβερνιόμαστε απο το Σειριακό Κύριο του Κάρμα. Κραδασμοί απο αυτόν φτάνουν μέσω του νοητικού πεδίου. Μόνο μια φορά, ένα μεγάλο ΟΝ απο το Σείριο επισκέφτηκε τον πλανήτη μας την περίοδο της εξατομίκευσης.
Αυτές τις μέρες (της ενέργειας του Σκορπιού) μπορεί να καλλιεργηθεί η αληθινή ενόραση, να αναπτυχθεί η αισιοδοξία και η κατανόηση και να εκτιμηθεί στην αληθινή της αξία η φύση των δοκιμασιών, στις οποίες υπόκειται σήμερα η ανθρωπότητα και να εκχυθεί αληθινό φώς πάνω στο δρόμο του ανθρώπου.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ενέργεια του Σείριου χύνεται μέσα στο σημείο του Σκορπιού.
Ενα απο τα καθήκοντα των μαθητών και της ανθρωπότητας είναι να εγκαθιδρύσουν συνειδητή επικοινωνία με όλο και ανώτερες πηγές ενέργειας: την νοημοσύνη , αγάπη και δύναμη.
Εχει σημασία να διευρυνθούμε, να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας, τα εγωϊστικά μας ενδιαφέροντα και να εργαστούμε για μία ανθρωπότητα. Καθώς ο άνθρωπος αποκεντρώνεται, έρχεται σε επαφή με τις ανώτερες ενέργειες που εστιάζονται σε άτομα και ομάδες, καθώς αυτές αποκτούν όλο και περισσότερο ανθρωπιστικό προσανατολισμό.
Στην ανάπτυξη μέσω "διαμάχης" περνά ο άνθρωπος απο 9 δοκιμασίες που διαιρούνται σε 3 ομάδες.
Οι φυσικές δοκιμασίες σχετίζονται με το σέξ, τη φυσική άνεση, τα χρήματα. Οι συναισθηματικές με τον φόβο, το μίσος, τη φιλοδοξία και οι νοητικές με την υπερηφάνεια, τη χωριστικότητα, τη σκληρότητα.
Η πρώτη δοκιμασία είναι να ασκηθεί έλεγχος στο σέξ. Ο μήνας αυτός δίνει στον καθένα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη σεξουαλική ενέργεια ποιο δημιουργικά, μέσω εξευγενισμού.
Η δεύτερη δοκιμασία είναι να θυσιάσει την φυσική άνεση για χάρη της υπηρεσίας των άλλων. (Όχι αδράνεια και καλοπέραση!) Πρέπει να ανπτυχτεί το πνεύμα του πολεμιστή.
Η ρήση γαι το ζώδιο είναι μια πρόκληση και ένας στόχος.
"Είμαι πολεμιστής και απο τη μάχη βγαίνω θριαμβευτής"
Εαν μετατραπεί σε πολεμιστή του πνεύματος, γίνεται μεγάλος μεταρρυθμιστής και υποκινητής για το κοινό καλό.
Μάχονται όχι μόνο ενάντια στους κοινωνικούς περιορισμούς αλλά και ενάντια στους εσωτερικούς. Ο Σκορπιός παλεύει ενάντια στον κατώτερο εαυτό του. Πρέπει να αποφεύγει την άνεση, για να εκφράσει ισχυρή τάση υπηρεσίας.
Η τρίτη δοκιμασία, σχετίζεται με τα χρήματα και την απληστία.
Η τέταρτη δοκιμασία είαναι ο φόβος. Κατά την διάρκεια του μήνα αυτού, φόβοι μπορεί να εγερθούν μέσα στο φώς της Ψυχής και να διαλυθούν.
Η πέμπτη δοκιμασία είναι το μίσος. Το μίσος που δεν βασίζεται σε προσωπική εχθρότητα, αλλά στρέφεται ενάντια στην αδικία. Κυριολεκτικά οι άνθρωποι - σκορπιοί μισούν αυτούς που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους, που εμποδίζουν τη πνευματική τους ανάπτυξη και τους κάνουν σκλάβους τους. Αυτό το μίσος μερικές φορές μετατρέπεται σε βία. Κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού του Σκορπιού οι άνθρωποι πρέπει να παλεύουν ενάντια στο μίσος και να το αντικαθιστούν με την κατανόηση και την ευσπλαχνία.
Η έκτη δοκιμασία είναι η φιλοδοξία. Είναι επιθυμία για δύναμη, θέση, αναγνώριση... Θέληση για κυριαρχία... Μετουσιώνεται διά της ταπεινότητας και της σκληρής εργασίας. Εργασία που δεν αναμένει περιμένει αναγνώριση και ανταμοιβή. Η χαρά και η αμοιβή είναι η δημιουργική εργασία που κάνουμε για τους άλλους. Μέσω μιάς ζωής υπηρεσίας εισχόμαστε σε μεγαλύτερο φώς και ομορφιά.
H έβδομη δοκιμασία είναι η υπερηφάνεια. Είναι ένα νοητικό εμπόδιο και είναι πολύ βίαιο. Ιδιαίτερα στην κατώτερη δόνηση. Στην ανώτερη μετουσιώνεται σε ειλικρινή, βαθειά ταπεινότητα.
Η επόμενη δοκιμασία είναι η χωριστικότητα. Είναι στην κατώτερη δόνηση ο φανατισμός σε εθνικά, θρησκευτικά και ιδεολογικά θέματα. Καθώς όμως αναπτύσεται μετατρέπεται σε αγάπη, ενότητα και σύνθεση.  Αντιπροσωπεύει όλη την ανθρωπότητα να μάχεται για την ενότητα όλων των εθνών. Εχει την νέμφυτη αίσθηση αρμονίας, ειρήνης και σύνθεσης. Μπορεί να συσχετίσει μεγάλες αντιθέσεις και να δημιουργήσει ενότητα.
Η ένατη δοκιμασία είναι η σκληρότητα. Στην κατώτερη δόνηση εκφράζουν τη σκληρότητα μέσω του φυσικού φορέα. Μετατρέπουν τη φυσική σκληρότητα σε συναισθηματική και νοητική. Καθώς όμως αναπτύσσονται, χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκληρότητας τους για να συντρίψουν την κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική αδικία και εκμετάλλευση. Μάχονται μέχρι θανάτου για να υπερασπιστούν τον αθώο και τον αδύναμο με τέλεια αφοβία και με θυσιαστικό πνεύμα.
Ας θυμηθούμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης του πολέμου και ο Σκορπιός το σημείο της διαμάχης και της αρμονίας.
Έχει ο άνθρωπος να πετύχει 9 νίκες περνώντας απο τις παραπάνω δοκιμασίες. Στην παραγματικότητα είναι τα 9 εμπόδια στην ακτινοβολία στην ακτινοβολία του φωτός απο τον πνευματικό πυρήνα του ατόμου.
Ο άνθρωπος εισέρχεται σε  κρίση προκειμένου να ξεπεράσει το στάδιο αυτό.
1. Πρέπει να γίνει ένας άφοβος πολεμιστής.
2. Πρέπει να πιστέψει ολοκληρωτικά στις δικές του δυνάμεις.
3. Πρέπει να κυριαρχήσει την υπερηφάνεια της προσωπικότητας του και να γονατίσει μπροστά στον ανώτερο Εαυτό του και τις ανώτερες αξίες.
4. Δεν πρέπει να αφήνει ελαττώματα να μεγαλώνουν στον κατώτερο εαυτό.
5. Πρέπει να ανυψώσει όλα τα προβλήματα στο φώς του πνευματικού του Εαυτού και να τα κυριαρχήσει.
Όταν κοιτάμε τα προβλήματα στο φώς του διαπροσωπικού Εαυτού, χάνουν την δύναμη τους και δεν μας επιρρεάζουν. Μετά απο αυτό, ο άνθρωπος ζεί, κινείται και δημιουργεί στο φώς του Θεϊκού Σχεδίου.
Καθώς ξεπερνά τα εμπόδια αναπτύσει τις αρετές του. Τρείς φυσικές, τρείς νοητικές και τρείς συναισθηματικές.
Οι φυσικές είναι: έλξη ή μαγνητισμός, συνεχής μόχθος, γενναιοδωρία. Οι συναισθηματικές είναι: αφοβία, αγάπη και χαρά, ανιδιοτέλεια και οι νοητικές είναι: ταπεινότητα, ενότητα και αβλάβεια.
Απόσπασμα απο το βιβλίο του: Τορκομ Σαραϊνταριαν

Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Ο Σταυρός της "ενότητας" - The Kabbalistic Cross

Τhe practice of the cross as used in kabbalah is useful because it connects us with the Tree of Life through our physical form; it aligns our energies and balances our auras; and it acts as a barrier or protection device to stop unwanted intrusions into our space. The small effort required in becoming familiar with this procedure, which can then be used daily if required, is well worth the energy required.


Following the instructions below, start to practice the Kabbalistic Cross on a daily basis. It need only take a few minutes once you are familiar with it. Re-read this even if you are already familiar with and using the Kabbalistic Cross. Note well not to rush such work - be clear with each stage before moving onto the next. It is better to go too slowly than to go too fast.

Relax and centre yourself.
Stand upright, attentive but not stiff.
Pronounce each word slowly and with as much resonance as possible.
Touch your forehead with the forefinger of your right hand and say: ateh ('for thine')

Be aware of your innermost connection to deity.
you might prefer to say 'for mine' being conscious as you do so of aligning yourself with the Source so that the temporal distinction between 'thine' and 'mine' no longer exists]

Move your finger down in a straight line to touch just above your genital area and say:
Malkuth ('is the kingdom' [or 'is the earth').
Be aware of your whole body.

you might like to add in 'adonai' ñ 'my lord' in English ñ as you pass and lightly touch the area in the middle of your chest representing your heart energy]

Visualise this straight line down the front of your body and all the subsequent lines you draw as bright, shining, silver-white light, which permeates your astral, etheric and physical bodies.

Bring your finger straight back up to your chest then move it across to the right.
Touch your right shoulder, and say:
ve geburah ('the power' [or 'the courage'])
Be aware of your power.
Drawing a line across to touch your left shoulder, say:
ve gedulah. ('and the glory' [or 'the compassion'])
Be aware of your love energy.

Clasping your hands together over your heart, visualise a shining white cross inscribed over your body. Say:

le olahm. ('unto the ages')
Be aware of exactly where you are (here), exactly at this moment (now).
Extend your arms out so you are standing as a cross, and say:
amen.

Stay standing for a while, feeling the energy to which you've connected permeating your physical and psychic space.

Tom Kenyon - Self-Esteem (Freedom To Change)

Tom Kenyon - Healing Waters (Chant To Amakua) (Soma)

DOLPHIN MEDITATION: "Bubbles of JOY!"

Όρκος του Ιπποκράτη

Ο αρχικός όρκος

Ὄμνυμι Ἀπόλλωνα ἰητρὸν, καὶ Ἀσκληπιὸν, καὶ Ὑγείαν, καὶ Πανάκειαν, καὶ θεοὺς πάντας τε καὶ πάσας, ἵστορας ποιεύμενος, ἐπιτελέα ποιήσειν κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν ὅρκον τόνδε καὶ ξυγγραφὴν τήνδε. Ἡγήσασθαι μὲν τὸν διδάξαντά με τὴν τέχνην ταύτην ἴσα γενέτῃσιν ἐμοῖσι, καὶ βίου κοινώσασθαι, καὶ χρεῶν χρηίζοντι μετάδοσιν ποιήσασθαι, καὶ γένος τὸ ἐξ ωὐτέου ἀδελφοῖς ἴσον ἐπικρινέειν ἄῤῥεσι, καὶ διδάξειν τὴν τέχνην ταύτην, ἢν χρηίζωσι μανθάνειν, ἄνευ μισθοῦ καὶ ξυγγραφῆς, παραγγελίης τε καὶ ἀκροήσιος καὶ τῆς λοιπῆς ἁπάσης μαθήσιος μετάδοσιν ποιήσασθαι υἱοῖσί τε ἐμοῖσι, καὶ τοῖσι τοῦ ἐμὲ διδάξαντος, καὶ μαθηταῖσι συγγεγραμμένοισί τε καὶ ὡρκισμένοις νόμῳ ἰητρικῷ, ἄλλῳ δὲ οὐδενί. Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν. Οὐ δώσω δὲ οὐδὲ φάρμακον οὐδενὶ αἰτηθεὶς θανάσιμον, οὐδὲ ὑφηγήσομαι ξυμβουλίην τοιήνδε. Ὁμοίως δὲ οὐδὲ γυναικὶ πεσσὸν φθόριον δώσω. Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν. Οὐ τεμέω δὲ οὐδὲ μὴν λιθιῶντας, ἐκχωρήσω δὲ ἐργάτῃσιν ἀνδράσι πρήξιος τῆσδε. Ἐς οἰκίας δὲ ὁκόσας ἂν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτὸς ἐὼν πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καὶ φθορίης, τῆς τε ἄλλης καὶ ἀφροδισίων ἔργων ἐπί τε γυναικείων σωμάτων καὶ ἀνδρῴων, ἐλευθέρων τε καὶ δούλων. Ἃ δ' ἂν ἐν θεραπείῃ ἢ ἴδω, ἢ ἀκούσω, ἢ καὶ ἄνευ θεραπηίης κατὰ βίον ἀνθρώπων, ἃ μὴ χρή ποτε ἐκλαλέεσθαι ἔξω, σιγήσομαι, ἄῤῥητα ἡγεύμενος εἶναι τὰ τοιαῦτα. Ὅρκον μὲν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι, καὶ μὴ ξυγχέοντι, εἴη ἐπαύρασθαι καὶ βίου καὶ τέχνης δοξαζομένῳ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τὸν αἰεὶ χρόνον. παραβαίνοντι δὲ καὶ ἐπιορκοῦντι, τἀναντία τουτέων.

Μεταφρασμένος όρκος

Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή. Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία. Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο. Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης. Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα.

Channeling from Nikolas Ragiadakos‏

You are all rich. You have everything you need, you always have had

There is no need to strive and work and try to gather more and more because then you lose your purpose, your focus.
Why bother collect what you already have? Are you mad?
If your stomach is full will you go to a restaurant to eat more? Where will you put it?

Unless you don’t like your stomach to be full and be content.
Unless you want to be hungry and lost and weak, then yes you go and look for more because you become slave of the action, you cannot be still at peace, at one with tranquillity.
Then go on vomit, get your stomach empty and start eating again.

The moment you accept you are full you don’t need to do anything
You can be in stillness, and nothingness can bring you happiness

You need to be careful because if others see you being still (not looking for new excitements) they may want to move you out of peace because of envy
The weak at heart may try to steal your treasures
And if you believe that those treasures could ever be stolen then you will end up trying to replace that which always was and always will be yours.

But if you remain full and happy and content you will look at them and smile because
They cannot steal what is not just yours
They cannot take what is not for taking because it’s yours and theirs at the same time
If they take, you enjoy
If they eat, you feel full
If they smile, you feel bliss
So let them take from you because then they have no choice but to give you back