Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Διαλογισμός Καρκίνου- Ιδιότητες

Αυτό τον μήνα είμαστε δεκτικοί στις ενέργειες που προέρχονται απο όλα τα σημεία της περιμέτρου του Ζωδιακού τροχού και από αυτό που είναι μέσα όπως και απο αυτό που είναι έξω.
Είμαστε δεκτικοί στις ενέργειες όλων των ζωδιακών σημείων. Τον επόμενο μήνα αρχίζουμε πάλι, στο σήμειο του Λέοντα να ανπτύσσουμε την ατομική συνείδηση.
Ο Καρκίνος σχετίζεται με την προσωπικότητα και με την Ψυχή. Αν κάποιος είναι ένας κοινός άνθρωπος, επηρεάζεται απο την προσωπικότητα του, αν είναι μαθητής, επηρεάζεται απο την Ψυχή του. Αυτοί που είναι στο επίπεδο της προσωπικότητας θα χρησιμοποιήσουν την ενέργεια για το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους. Αυτοί που είναι μαθητές θα χρησισημοποιήσουν την ενέργεια για να χτίσουν μεγάλες σκεπτομορφές που θα υπηρετίσουν την ανθρώπινη ανύψωση και ασφάλεια.
Είναι μέρος του Ενεργειακού Σταυρού: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως. Και δέχεται απευθείας ενέργεια απο 5 άλλους πλανήτες.
Το υποκείμενο του Καρκίνου γίνεται ανταποκριτικό στις εφαρμογές της διαμάχης (Αρης), στη λειτουργικότητα του φωτός της ενόρασης (Ερμής) και στη κοσμική ώθηση του Ουρανού, συν τη διάνοια της Αφροδίτης και την προσφορά της ευκαιρίας (Κρόνος).Αυτές οι επιδράσεις δεν έρχονται σ' ένα μέσο άνθρωπο, αλλά σ'αυτούς που έχουν κυριαρχήσει τις φυσικές και συναισθηματικές τους φύσεις και που εργάζονται στον ανώτερο σκοπό τους.
Ο σκοπός του μαθητή θα είναι να χτίσει το σπίτι του. Πώς χτίζεται; Με τις πράξεις μας, με τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις, τις σκέψεις, τα οράματα, τις λέξεις και τον αγώνα πρός την υπηρεσία και την τελείωση.
Οι Μεγάλοι Μύστες χτίζουν τα σπίτια τους με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο και γίνονται ικανοί να πολεμούν το κοσμικό κακό και να προστατεύονται απο τα δηλητηριώδη βέλη των καταστρεπτικών σκέψεων και θυμαπατών.

Ο Διαλογισμός σε αυτή την Πανσέληνο δεν είναι άλλο απο το χτίσιμο του φωτεινού οίκου του μαθητή που αποτελείται απο τα οχήματα που συγκροτούν τα κατώτερα και τα ανώτερα σώματα.
Γι' αυτό χρειάζονται τα καλύτερα υλικά΄ αυτά που του προσφάρθηκαν στίς τρείς προηγούμενες πανσελήνους. Ηταν η ουσία της Θέλησης, της Αγάπης, της Νοημοσύνης και η συνχώνευση και των τρειών ενεργειών σε Καλή Θέληση.
Τι κάνει το κάθε σώμα; Φέρνει το Σπινθήρα σε επαφή με το αντίστοιχο πεδίο και με τη ζωή του. Εχει επτά αισθήσεις, οι οποίες σχετίζουν τον άνθρωπο με επτά μορφές της ύλης ή της ουσίας στο αντίστοιχο πεδίο. Μέσω αυτών, ο άνθρωπος δέχεται πληροφορίες και εισάγει αλλαγές στο ίδιο το πεδίο. Αυτές διαφέρουν καθώς έρχεται σε επαφή με όλο και ανώτερα πεδία, με την έννοια του ότι προσδίδει σε αυτές την αρμονία που νιώθει στον πυρίνα της ουσίας του.

Ο Καρκίνος μας δίνει τη σοφία της τρίτης ακτίνας. Είναι ένας δομητής, ένας αρχιτέκτονας και ονομάζεται ο "Δομητής των θεμελίων" ή ο "Μεγάλος Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος".
Με αυτή την ενέργεια η ουσία του φωτός, της αγάπης και της δύναμης συγκεντρώνεται απο ανώτερες σφαίρες και χτίζει το φωτεινό σώμα, βάζοντας σε αυτό, το φώς που λάμπει στο σκοτάδι, τον Χριστό.
Καλούμαστε να σκεφτούμε σοβαρά το χτίσιμο του οίκου μας. Ποιά λειτουργία θα εξυπηρετεί; Μας προστατεύει απο όλα τα είδη επιθέσεων και θα μας δίνει ασφάλεια. Μόλις χτιστεί ο ενορατικός μας ναός θα έχουμε συνέχεια της συνείδησης, αντίληψη της αθανασίας, επίγνωση της Ιεραρχίας και επαφή με το Χριστό.
Ο Διδάσκαλος Μορία λέει: "Βάζουμε λίθους για τα σκαλοπάτια πρός τον περίλαμπρο Ναό. Στ' όνομα του Χριστού κουβαλάμε λιθάρια."
Οι οίκοι που αναφέρονται εδώ είναι τα αιθερικά και ανώτερα αστρικά και νοητικά μας σώματα.
Ο Καρκίνος έχει επίσης την έβδομη ακτίνα που ονομάζεται: "Ο Δημιουργός της Μορφής, Αυτός που πυροδοτεί το Ιερό Πύρ ή Αυτός που αποκαλύπτει την Ομορφιά".
Την Εκτη ακτίνα απο τον Ποσειδώνα, έναν Ιερό Πλανήτη, ο οποίος είναι ο εσωτερικός Κυβερνήτης. Και δύο απο τα ονόματά της είναι "Αυτός που συντρίβει τους Λίθους και Αυτός που οδηγεί στο Δώδεκα". Δημιουργεί μέσα μας τη "Θέληση για αιτία". Το να προκαλεί κάποιος σημαίνει να είναι μια αιτία, όχι ένα αποτέλεσμα, δηλαδή να είναι ο Εαυτός και όχι τα σώματα. Αυτή η ενέργεια σπάει τις πέτρες της προσωπικότητας και ελευθερώνει το κρυμμένο λκαι φυλακισμένο μέσα στις πέτρες πνεύμα. Μόλις σπάσουν οι πέτρες, η Ψυχή οδηγείται απο αυτή την ακτίνα πρός το Δώδεκα. Γίνεται συνειδητά ευαίσθητη στις ενέργειες του ζωδιακού και τις χρησιμοποιεί γαι να χτίσει το σπίτι της στο αιθερικό πεδίο.
Η επόμενη ενέργεια είναι η τέταρτη ακτίνα, που συμβολίζεται με τη Σελήνη. Ονομάζεται "η Σάλπιγγα του Κυρίου που προειδοποιεί για τον εχθρό", καλεί κάποιον να μοχθήσει και του δημιουργεί τη θέληση να εναρμονίζει και να συσχετίζει. Ενα καλό οικοδόμημα είναι το αποτέλεσμα της αρμονίας και της ορθής αναλογίας.

Οι ενέργειες του ζωδιακού που επεκτείνουν και εμπλουτίζουν τη συνειδησή μας:
Κάθε ζωδιακό σημείο προσφέρει μια διαφορετική όψη ή φόρτηση στη συνείδηση μας.
Κριός: Ο σπόρος φωτός μέσα σε κάθε μορφή.
Τί είναι ο σπόρος της συνείδησης. Τί είναι συνείδηση; Είμαι συνειδητός; Πώς μπορώ να δώ τον σπόρο συνείδησης μέσα σε κάθε μορφή; Ποιά είναι η επίδραση του μέσα στη ζωή μου;
Ταύρος:  Η ενέργεια που μας οδηγεί στη συνείδηση της ατράπου (πνευματικού μονοπατιού)
Είναι η απόσταση μεταξύ ενός ατόμου και το ύψιστο όραμα του, ανάμεσα σε αυτόν και σε αυτό για το οποίο έχει έφεση να γίνει ή σε αυτό που θα γίνει. Είναι η απόσταση ανάμεσα στην οποία ο σπόρος γίνεται λουλούδι. Διαλογιζόμαστε στη συνείδηση της ατράπου.
Εχω ατραπό; Που πηγαίνω; Εχω κάποια κατεύθυνση; Είμαι μαι βάρκα χαμένη πάνω στα κύματα του ωκεανού;
Εαν υπάρχει ατραπός, πρέπει να μας οδηγεί πρός την επιβίωση, τη χαρά και τη δημιουργικότητα. Πώς θα τη βρώ και πώς μια ατραπός οδηγεί τους άλλους στην ενότητα, τη σύνθεση και την αρμονία;
Η ύπαρξη είναι μια συνεχώς διευρυνόμενη κατάσταση συνείδησης  και μια διαδικασία συνεχούς εκδίπλωσης πρός τη Θεότητα.
Δίδυμοι: Μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτούμε τη συνείδηση της δυαδικότητας.
Σε ποιά κατεύθυνση πρέπει να πάω; Θα ακολουθήσω το σκοτάδι, το δόλο, το έγκλημα ή θα υπηρετώ την αγάπη, το φώς την ομορφιά; Θα συνεργάζομαι, θα είμαι περιεκτικός και θυσιαστικός ή θα υπηρετώ τη σύνχυση το πνεύμα της χωριστικότητας και του εγωισμού; Ποιό απο τα δύο θέλω; Θα ναρκώνω ή θα χτίζω τον εαυτό μου; Θα βοηθώ τους ανθρώπους ή θα τους εξαπατώ; Πρός ποιά κατεύθυνση πηγαίνω; Πρός το πνεύμα ή την ύλη, πρός τα ιδιοτελή μου ενδιαφέροντα ή πρός την ανθρωπιστική υπηρεσία;
Η συνείδηση της δυαδικότητας είναι η επίγνωση ότι υπάρχει μια δυαδική ατραπός και πρέπει να διαλέξουμε.
Καρκίνος:  Μαζική, ενστικτώδης συνείδηση. Η συνείδηση της μάζας είναι η σπερματική σκέψη.
Πώς μπορώ να ανπτύξω μια συνείδηση με την οποία μπορώ να διεισδύσω στη συνείδηση των μαζών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου