Aς μην πλησιάσει εκείνος που του φαίνεται πως η δοκιμασία είναι μακροχρόνια!
Εσείς που αρνείστε το Ευαγγέλιο της ελπίδας, της δράσης και του θάρρους,
Που νομίσατε αβάσταχτη τη περίοδο της μάθησης,
Που χλωμιάζετε αντικρύζοντας την αγάπη,
Που τρομάζετε απ' τα φτερά ενός αγγέλου,

ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Ελ Μορύα

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Διαλογισμός Λέοντα- Ιδιότητες

Ο άνθρωπος μπορεί να εκφράσει τόση ενέργεια όση δέχεται. Η απορέουσα απο αυτόν ενέργεια είναι ίση με την εισρέουσα. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει απο αυτόν τον νόμο. Οπως δίνεις θα λάβεις. Οπώς παίρνεις θα δώσεις.Στην Πανσέληνο αυτή είναι δυνατό να δεχτούμε μια φόρτιση στο αστρικό μας μόνιμο άτομο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ένα νέο προσανατολισμό και μια νέα θέληση για ολοκλήρωση.Αυτή την περίοδο μπορούμε να δεσμευθούμε στο έργο του εξαγνισμού στο επίπεδο που είμαστε, ενώ την ίδια ώρα μπορούμε να ελέγχουμε τη λειτουργία ολόκληρου του μηχανισμού μας και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.
Το επόμενο στάδιο είναι η μεταστοιχείωση που δεν είναι το ίδιο με τον εξαγνισμό. Ο εξαγνισμός σχετίζεται με την ουσία του πεδίου που δώθηκε. Η μεταστοιχείωση σχετίζεται με την ανύψωση αυτής σε ουσία ανώτερου πεδίου.
Η μεταστοιχείωση επιτυνχάνεται μέσω του πυρός και σ'αυτήν τη διαδικασία η ουσία των σωμάτων αντικαθιστάται απο ύλη ανώτερου βαθμού, τα άτομα της οποίας είναι πολύ πιο εξελιγμένα απο τα άτομα της ύλης των προηγούμενων σωμάτων. Ετσι τα νέα οχήματα έχουν υλικά ανώτερης ποιότητας. Καθώς η ποιότητα ανυψώνεται, η ικανότητα πρόσληψης και ματάδοσως του πυρός αυξάνεται καθώς η διαδικασία βελτιώνεται, ο άνθρωπος πλησιάζει περισσότερο στο μεγαλύτερο σύστημα απο το οποίο δέχεται ενέργεια.
Mία απο τις εργασίες που πρέπει να γίνει είναι η επικοινωνία με τα 7 πεδία συνείδησης. Η επικοινωνία γίνεται με τη μεσολάβηση του Πυρός. Το άτομο που υπόκειται στην ενέργεια του Λέοντα έρχεται σε απαφή, με αυτά τα πεδία συνείδησης.
1. τη συλλογική στην ατομική συνείδηση
2. το Εγώ στον Εαυτό
3. το άτομο στην ομάδα
4. τη θέληση για κυριαρχία πάνω στους άλλους στη θέληση για κυριαρχία
5. την ευαισθησία της προσωπικότητας στην Ψυχική επίγνωση' εδώ αρχίζει να χάνει το χωριστικό εαυτό
6. την αυταρχικότητα στην ανιδιοτελή ανάληψη των καθηκόντων της αληθινής ηγεσίας και στην ιερή φύλαξη των ορθών σχέσεων' εδώ είναι ο Εαυτός σαν εκδήλωση της ατομικότητας.
7. είναι ο Εαυτός εμποτισμένος απο τον Εαυτό του σύμπαντος, χαμένος σαν μια νότα μέσα στη συμφωνία.
Καθώς αλλάζετε το επίπεδο της συνειδησης και της επικοινωνίας σας απλώνεται και αυξάνεται η ικανότητα σας να υπηρετείτε. Μέσω της επικοινωνίας αγγίζετε ανώτερες ιδέες, οράματα, κέντρα ομορφιάς και δύναμης και μετατρέπεστε σε μια αγαθόεργη δύναμη στην ανθρωπότητα.
Επόμενη εργασία: Ασκούμε κυριαρχία. Ο Λέοντας παρέχει τις ενέργειες μέσω των οποίων μπορούμε να κυριαρχήσουμε την προσωπικότητα και τη ζωή μας και να απελευθερωθούμε μέσα απο τα επόμενα στάδια:
1. Νομίζει ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος.
2. Μετά στέκεται στην υπηρεσία του Σχεδίου και κυριαρχεί αυτές τις καταστάσεις που είναι εμπόδια στην ατραπό της εκδήλωσης του Σχεδίου.
3. Αργότερα το άτομο του Λέοντα στέκεται στο κέντρο της Θέλησης του Θεού, στο κέντρο του Σκοπού Του και αναπτύσσει παγκοσμιότητα.
Όλα αυτά είναι τα για τα άτομα του Λέοντα στάδια της κυριαρχίας που επιτελούν μέσα απο το πνεύμα του αυτοκαθορισμού.
Ο Λέων μεταδίδει τη θέληση για το καλό η οποία σχετίζεται με το Σκορπιό, την ενέργεια της Σαμπάλα και τη Μονάδα. Παρέχει δύναμη θέλησης για κυριαρχία.
Η ανθρωπότητα προχωράει πρός τη σύνθεση, πρός την ενότητα, γιατί αυτό είναι το μέλλον της. Αυτό είναι το μέλλον που δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, είναι η πιο μεγάλη ανάγκη της αυτή την περίοδο.
Ο Λέων σαν ένας μεγάλος μαγνήτης αφυπνίζει την ευαισθησία στις μονάδες και παράγει την επίγνωση του Εγώ Ειμί, του δικού μου, του Έθνους μας, της Φυλής μας, του πλανήτη Μας... του Μάς... Τελικά αυτές οι μονάδες περνούν απο μια διαδικασία αποσύνθεσης προκειμένου να σχηματίσουν ένα μέρος ενός μεγαλύτερου όλου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οικογένειες, έθνη. Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει πρός τη πραγμάτωση της μιας ανθρωπότητας.
Η ενέργεια του Λέοντα έχει μια ισχυρή ψυχολογική επίδραση πάνω στις ανθρώπινες υπάρξεις. Προκαλεί εμπότιση από την Ψυχή και ωθεί τον Εαυτό έξω απο το προηγούμενο επίπεδο ταύτισης, πρός ένα ανώτερο ενοποίησης, οδηγώντας τον έτσι, έξω απο την προσωπικότητα στην Πνευματική Τριάδα, έξω απο την Πνευματική Τριάδα στην Μοναδική Επίγνωση, όπου κατοικεί ο αληθινός Λέων.
Σε κάθε επίπεδο ανάπτυξης, ο Εαυτός περνάει απο έντονες κρίσεις απάρνησης και προσαρμογής. Αυτή η διαμάχη αντικατοπρίζεται στις ατομικές σχέσεις, στην κοινωνική, θρησκευτική, εκπαιδευτική και πολιτική ζωή. (...)
Η παγκοσμιότητα είναι η ικανότητα του να βλέπει κανείς όλα τα φαινόμενα απ' τη σκοπιά του Ενός Εαυτού που κατοικεί μέσα σε κάθε μονάδα, χωρίς να είναι διαχωρισμένος.
Ετσι, είναι δυνατό να πεί κανείς ότι ο εγωϊσμός, η ιδιοτέλεια, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός είναι στάσεις που οδηγούν στην ανιδιοτέλεια και την παγκοσμιότητα.
Στο φώς μιας τέτοιας πορείας ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη σοφία πάνω στις υποθέσεις και τα γεγονότα του κόσμου.
Ο Λέων δημιουργεί ευαισθησία. Η ευαισθησία παράγει σχέση, επικοινωνία και τελικά οδηγεί στην κοινωνία.
Ο Μυστικός Δείπνος ήταν μια συμβολική αναπαράσταση του μέλλοντος της ανθρωπότητας, οπότε όλα τα έθνη θα καθήσουν μαζί γύρω απο την τράπεζα της κοινωνίας μαζί με τον Κύριο της Σύνθεσης. Μια τέτοια θεία κοινωνία θα αποκαλύψει μια νέα εποχή μεγαλύτερου μόχθου, ο οποίος τελικά θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στην πύλη της Ανάστασης. (...)
Το άτομο Λέων έχει μια φοβερή ευκαιρία να ανυψωθεί πάνω απο τις μάζες και να αφιερωθεί στο σκοπό του μεγάλου Κυρίου της πρώτης Ακτίνας.
Η ενέργεια του, όντας πύρινη παράγει το φλεγόμενο έδαφος για μια ανθρώπινη ύπαρξη. Μέσω ενός τέτοιου εδάφους πραγματοποιείται το έργο του εξαγνισμού, της μετουσίωσης, της επικοινωνίας και της κυριαρχίας. Είναι το πεδίο στο οποίο εισρέουν τα πυρά του μοναδικού πεδίου.
Αν το πύρ είναι στο επίπεδο της προσωπικότητας, υπάρχει πιο πολύς πόνος, δυστυχία, αυταπάρνηση και μεταμέλεια. Οταν είναι στο επίπεδο της Ψυχής, παράγει μεγάλη χαρά, γιατί η Ψυχή εκδηλώνεται μέσω του Πυρός και καθορίζει και διευρύνει τους ορίζοντες του ανθρώπου. Εάν είναι στα επίπεδα της Τριάδας, ο άνθρωπος κατακλύζεται απο ευδαιμονία γιατί η Μοναδική του ουσία, η οποία είναι ευδαιμονία, ρέει πρός τα κάτω και φέρνει κοσμικά οράματα στο άτομο και δίνει την ευκαιρία στη Μονάδα να ακτινοβολήσει σαν μια ζώσα θυσία.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο ύψιστος σκοπός του Λέοντα είναι το να παραδοθεί στη θέληση του εσωτερικού του Οδηγού και αργότερα στη θέληση του Θεϊκού σπινθήρα, του Εαυτού.
Μέσω του φλεγόμενου εδάφους, το άτομο του Λέοντα αποκεντρώνεται και γίνεται καθολικό κάνοντας τον εαυτό του ένα μέρος της μεγάλης κοσμικής σύνθεσης. Η αποκέντωση του δίνει την ευκαιρία να υπηρετεί μέσα σε μια ομάδα. Η παγκοσμιότητα καταστρέφει όλα τα φυλετικά, εθνικά, παραδοσιακά, χωριστικά τείχη και τον κάνει έναν παγκόσμιο και Κοσμικό πολίτη. Η σύνθεση τον κάνει να ζεί μια θυσιαστική ζωή για το όφελος όλης της ζωής, με καθαρή νοημοσύνη, σοφία και δύναμη. Η ρήση για τον προχωρημένο Λέοντα είναι, "Εγώ Ειμί Αυτό που Εγώ Ειμί". Αυτή είναι η βεβαίωση της ενοποίησης με τη θέληση του Ενός "Απο τον Οποίο όλα τα πράγματα προέρχονται και στον Οποίο επιστρέφουν".

Απο το βιβλίο του: Τορκομ Σαραϊνταριαν
Συμφωνία του Ζωδιακού, Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου